Sairaanhoitopiiri luopuu Fimlabin tytäryhtiöasemasta – tuloksellisuusohjelmassa kannustin Taysin henkilöstölle

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuusto päätti maanantaina luopua laboratorioyhtiö Fimlab Oy:n tytäryhtiöasemasta tietyin ehdoin.

Sairaanhoitopiirin valtuusto oikeutti maanantaina hallituksen myymään viisi prosenttiyksikköä sairaanhoitopiirin omistamista osakkeista, mikäli kaupat toteutetaan ennen vuoden 2022 varsinaista yhtiökokousta ja mikäli omistajastrategiasta ja ohjausmenetelmästä yhdessä pääomistajien kanssa on sovittu. Myös yliopistosairaalan erityispiirteet on osakassopimuksella turvattava. Hallituksen puheenjohtajuus säilyisi näillä ehdoilla edelleen Pirkanmaalla.

Fimlabin omistavat Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirit sekä Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä ja Pohjanmaan hyvinvointialue.

Valtuusto päätti myös myydä Tays Sydänsairaalalle ja Tekonivelsairaala Coxalle niiden kiinteistöjen alla olevat määräalat sairaanhoitopiirin omistamasta tontista. Myynti on osa vuonna 2021 tehtyä sairaanhoitopiirin alijäämän kattamissuunnitelmaa.

Sairaanhoitopiirin valtuusto teki myös periaatepäätöksen kuluvana vuonna mahdollisesti syntyvän ylijäämän jakamisesta. Mahdollinen ylijäämä jaetaan vuoden lopussa tulosennusteen perusteella kolmeen osaan eli henkilöstön palkitsemisen, Taysin tukisäätiön ja omistajakuntien kesken. Taysin tukisäätiössä summa kohdennetaan tutkimuksen tukemiseen.

Sairaanhoitopiirin henkilöstölle on jo aiemmin päätetty jakaa kaksi miljoonaa euroa viime vuoden hyvän työtuloksen perusteella. Se raha jaetaan ePassin kautta.

Yhteyshenkilöt

Sairaanhoitopiirin johtaja Tarmo Martikainen

Puh. 050 558 4579

Lisätietoa julkaisijasta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Elämänaukio 2, PL 2000

33521 TAMPERE

03 311 611

http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella sekä psykiatrian avohoidon eri toimipisteissä. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa, Tays Sydänsairaala, Fimlab Laboratoriot ja Tays Kehitysyhtiö. Lisätietoja meistä: tays.fi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut