Tamperelaiset ravintolat ja kahvilat voivat hakea jatkoa terassilaajennuksille – haku avoinna myös uusille toimijoille

Tampereen kaupunki tukee tamperelaisia yrityksiä ja yhteisöjä pandemian aikana mahdollistamalla vetovoimaisen kaupunkielämän viihtyisissä kahvila- ja ravintolatiloissa, kaupunki sanoo tiedotteessaan.

Yritykset voivat hakea jatkoa vuonna 2021 myönnetyille ja toteutetuille terassilaajennuksille vuoden 2022 toimintakauden ajaksi. Lisäksi yritykset, jotka eivät ole aiemmin hakeneet laajennusta, voivat hakea sitä nykyisiin terasseihin.

Terassialueita on mahdollista laajentaa esimerkiksi ravintolan viereiseen katutilaan, pysäköintipaikalle, aukiolle, puistoon tai rantaan. Laajennetusta alueesta ei peritä lisävuokraa, mikäli asiakaspaikkamäärää ei lisätä.

Laajennusesityksissä tulee kuitenkin huomioida jalankulun ja pyöräilyn sujuvuus ja muut turvallisuuteen ja terveyteen liittyvät seikat. Kaupungilla on viime kesän 2021 tapaan myös tänä vuonna valmius joustaa voimassa olevasta terassiohjeesta väliaikaisten investointien minimoimiseksi. Hakemukset käsitellään tapauskohtaisesti. Myönnettävät luvat ovat voimassa enintään 31.10.2022 saakka.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut