Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tamperelaiset ravintolat ja kahvilat voivat hakea jatkoa terassilaajennuksille – haku avoinna myös uusille toimijoille

Tampereen kaupunki tukee tamperelaisia yrityksiä ja yhteisöjä pandemian aikana mahdollistamalla vetovoimaisen kaupunkielämän viihtyisissä kahvila- ja ravintolatiloissa, kaupunki sanoo tiedotteessaan.

Yritykset voivat hakea jatkoa vuonna 2021 myönnetyille ja toteutetuille terassilaajennuksille vuoden 2022 toimintakauden ajaksi. Lisäksi yritykset, jotka eivät ole aiemmin hakeneet laajennusta, voivat hakea sitä nykyisiin terasseihin.

Terassialueita on mahdollista laajentaa esimerkiksi ravintolan viereiseen katutilaan, pysäköintipaikalle, aukiolle, puistoon tai rantaan. Laajennetusta alueesta ei peritä lisävuokraa, mikäli asiakaspaikkamäärää ei lisätä.

Laajennusesityksissä tulee kuitenkin huomioida jalankulun ja pyöräilyn sujuvuus ja muut turvallisuuteen ja terveyteen liittyvät seikat. Kaupungilla on viime kesän 2021 tapaan myös tänä vuonna valmius joustaa voimassa olevasta terassiohjeesta väliaikaisten investointien minimoimiseksi. Hakemukset käsitellään tapauskohtaisesti. Myönnettävät luvat ovat voimassa enintään 31.10.2022 saakka.