Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Särkänniemestä katsotaan hankien keskeltä kesään, yksi uutuus luvassa – "Ei se ihan laite ole..."

Matkailu: Särkänniemen huvipuistossa odotetaan koronatonta kesää, mutta moni pandemia-ajan uudistus jää käytäntöön. Yksi uutuuskin on on luvassa. Toimitusjohtajalla on oma toivellista.

Tampereen Särkänniemen hankien keskeltä katsotaan luottavaisena kohti kesää.

Koronan kurittamassa huvipuistossa uskotaan, että tulevana kesänä suomalaiset voivat palata normaaliin kesänviettoon.

– Me olemme todella innoissamme ja luottavaisia, että kesästä on tulossa hyvä. Varautumissuunnitelmat on päivitetty, mutta toivottavasti niitä ei tarvitse ottaa esiin. Koronasta on opittu paljon sellaista, mikä jää pysyväksi, kertoo Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä.

Konkreettisin esimerkki on väljyyden takia pidennettyjen aukioloaikojen jatkaminen. Viime kesänä puisto oli sesonkiaikaan auki kello 10–21. Tänä vuonna portit avataan vanhan ajan malliin vappuna ja puisto on viikonloppuisin auki vielä syyskuussakin.

Särkänniemessä kävi viime vuonna 435 000 huvittelijaa. Koronaa edeltävän vuoden 2019 yhteismäärä 681 000 jäi kauas, mutta synkimmän pandemiavuoden 2020 noin 270 000:sta kasvu oli selkeä.

Tulevana kesänä Särkänniemi pyrkii kasvattamaan kävijämääräänsä aiempaa monipuolisemmalla tapahtumatarjonnalla. Puisto on pyrkinyt viime vuosina brändäämään itseään myös aikuisten huvittelupaikkana muun muassa konserttitarjonnalla ja K-18-tapahtumilla.

Varautumissuunnitelmat on päivitetty, mutta toivottavasti niitä ei tarvitse ottaa esiin.

– Isoja tapahtumia on tulossa, mutta niitä tulee myös lapsille ja perheille. Kaikki tapahtumat eivät ole artistivetoisia ja festarityyppisiä, vaan tapahtumia on esiintymislavalla ja ympäri puistoa lähes päivittäin.

Myös viime kesäksi nopealla aikataululla kokoon laitettu Food Park Särkäntori -terassialue palaa tulevana kesänä juhannuksen ja koulujen alkamisen väliseksi ajaksi. Katuruoka-henkistä ruokaa tarjoavien kojunpitäjien haku päättyi viime viikolla.

– Tarjonta on palvelu asiakkaille ja samalla ulkopuoliset toimijat kirittävät omaa ruokatuotetta, toteaa Seppälä.

Pidennetyt aukioloajat, lisääntynyt tarjonta ja puistossa kulutettujen eurojen määrän kasvaminen oli tärkeä syy siihen, että Särkänniemi sai viime vuoden tuloksensa nollan paremmalle puolelle. Lisäksi tulosta auttoivat taloudellisen sopeuttamistoimet ja uusi ”dynaaminen palvelutason mitoitus”, jossa työntekijämäärä pyritään optimoimaan tarkemmin tarpeen mukaan.

Viime vuonna Tampereen Särkänniemi Oy:n liikevaihto oli 19 miljoonaa euroa, kun edellisvuonna se jäi 11,5 miljoonaan.

– Uskomme, että tulevasta kesästä tulee meille vielä parempi. Olemme luottavaisia myös koko kotimaan matkailun näkökulmasta.

Muista ensi kesän uutuuksista Särkänniemessä on oltu vielä hiljaa. Seppälän mukaan ”veteen liittyvä elämys” on kuitenkin tulossa.

Onko se laite?

– Ei se ihan laite ole, mutta varmasti otetaan ilolla vastaa, panttaa Seppälä.

Huvipuistolaitteiden tulevaisuuden toivelistalla Seppälällä on tarjonnan laajentaminen perheille sopivalla vuoristoradalla ja kauhuelementti, joka on puuttunut sen jälkeen, kun Särkäniemen Kummitusjuna suljettiin muutama vuosi sitten.

– Perhevuoristorata olisi isompi elämys kuin vaikkapa Vauhtimato. Kauhuelementti voisi olla kuin Karmiva karnevaali puristettuna yhteen kokonaisuuteen, joka on käytössä koko kesän, maalailee toimitusjohtaja.