Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Hotelli, sisävesipuisto-kylpylä, uusi pääportti, ravintolakatu, Xplore Park, Mediamaailma... – Särkänniemen 100 miljoonan uudistusohjelma voi alkaa jo vuonna 2023

Särkänniemen alueen yhteensä 100 miljoonan euron uudistustyöt on tarkoitus aloittaa jo vuonna 2023 pääportin siirtämisellä Paasikivenkadun varteen.

– Ajatus on se, että lähdemme liikkeelle heti, kun asemakaava vahvistuu. Ensimmäisiä töitä olisivat uuden saapumiskokemuksen rakentaminen ja uusi ravintolakatu alaparkkipaikan paikalle, kertoo Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä.

Pääportin viereen tulisivat 200–250 huoneen hotelli, sisävesipuisto-kylpylä ja Järvikeskus.

– Toiveena on se, että niiden kanssa päästäisiin eteenpäin jo vuonna 2024.

Delfinaarion tiloihin tulevan Xplore Parkin suunnitelmia tehdään parhaillaan kansainvälisen suunnittelutoimiston kanssa. Lopputulosta on toistaiseksi kuvailtu ”aikuiseen makuun olevaksi viihtymispaikaksi, jossa on interaktiivisia, taiteellisia ja kauhuun viittaavia elementtejä”. Seppälän mukaan Xplore Park on tarkoitus saada auki vuonna 2024.

Tilat jonnekin päin Särkänniemeä vaativa Mediamaailma olisi yhteistyössä Yleisradion kanssa toteutettava paikka sukeltaa Ylen lastenohjelmien maailmaan.

Tavoitteena on Särkänniemen asemakaavan saaminen lainvoimaiseksi vielä tämän vuoden aikana.

Lue lisää Särkänniemen ensi kesästä keskiviikon Tamperelaisesta.