Tampereella tulossa uusi paloasema – 11 ajoneuvoa, 130 työntekijää, 16,6 miljoonaa euroa...

Tampereen kaupunginhallitus pohtii vielä maanantaina uuden eteläisen paloaseman suunnitelmia, vaikka pelastustoimi onkin siirtymässä hyvinvointialueiden hoitoon.

Hankesuunnitelman hyväksymisen jälkeen eteläisen paloaseman hanke siirtyy hyvinvointialueen valmisteluvastuulle, joka vastaa toteutussuunnittelusta ja toteutuksesta.

Uuden eteläisen paloaseman sijoituspaikaksi on esitetty Tampereen kaupungin omistamaa Nekalan tonttia Viinikankadun, Lahdenperänkadun ja Lempääläntien rajaamalla alueella. Nekalan alueella on käynnissä asemakaavamuutos, joka toteutuessaan mahdollistaa paloaseman lisäksi uuden Sorilta siirtyvän pääpoliisiaseman ja selviämisaseman rakentamisen alueelle.

Paloaseman tilat muodostuvat kalustohallista aputiloineen sekä miehistötiloista, toimistosta, sosiaalitiloista ja varushuollon tiloista. Kalustohalli mitoitetaan 11 ajoneuvolle. Henkilökunnan määrä on kokonaisuudessaan noin 130 henkilöä, joista 24 henkilöä työskentelee kerralla 24/7-vuorossa (neljä vuoroa) ja loput 30–40 henkilöä on asemalla päivätyössä.

Mikäli asemakaava vahvistuu vuoden 2022 aikana, toteutussuunnittelu on mahdollista tehdä vuoden 2023 aikana ja rakennustyöt vuosien 2024 ja 2025 aikana hyvinvointilaueen investointiaikataulusta riippuen.

Aseman kustannusarvio on 16,6 miljoonaa euroa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut