Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tässä on uusi kansaivälinen hittisarja Suomesta? – Sakari Koskinen Tampereelta on pian tuttu Pohjois-Amerikassa ja Australiassa

Tamperelaiskomisario Sakari Koskinen tulee tutuksi myös Pohjois-Amerikassa ja Australiassa.

Eero Ahon tähdittämän Ruudun alkuperäissarjana esitettävän Koskinen-rikossarjan esitysoikeudet on myyty Pohjois-Amerikkaan, Kanadaan, Australiaan ja Latviaan.

Sarja perustuu Seppo Jokisen luomaan Koskinen-kirjasarjaan, joka on kuvannut poliisien työtä yli 25 vuoden ajan. Koskinen seuraa komisario Sakari Koskista ja hänen tiimiään Tampereen poliisin väkivaltaisten rikosten yksikössä.

Tulevaisuudessa sarjaa pääsevät seuraamaan myös katsojat Pohjois-Amerikassa, Kanadassa, Australiassa sekä Latviassa, johon sarjan esitysoikeudet on myyty. Kansainvälinen levitysyhtiö LS Distribution (Mediawan) neuvottelee parhaillaan sarjan levityksestä myös muihin maihin. LS Distribution on yksi Euroopan suurimpia audiovisuaalisen sisällön jakajia. Levitysyhtiö uskoo Koskinen-sarjan kiinnostavan hyvin myös maailmalla, koska sarja edustaa perinteistä rikosdraamaa, joka on kuitenkin kiinni tässä päivässä.

Maailmalla Koskinen-sarjaa esitetään nimellä Lakeside Murders ja se on englanniksi tekstitetty.

Koskinen-alkuperäissarjan nimiroolissa nähdään pitkän uran kotimaisissa sarjoissa ja elokuvissa tehnyt Eero Aho. Koskisen kiireiseen rikostiimiin kuuluvat Ulla Lundelin (Maria Ylipää), Risto Pekki (Turkka Mastomäki), Markku Kaatio (Jon-Jon Geitel), Roine (Pertti Sveholm) ja Taru (Anna Ackerman). Sarjassa tutustutaan myös Koskisen vaimoon Raijaan (Petra Karjalainen) ja poikaan Anttiin (Samuel Kujala).