Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Avi antoi uusia ohjeita Pirkanmaalle: kokoontumisrajoitus pois, mutta "tilojen terveysturvallinen käyttö" jatkuu, tätä se tarkoittaa

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella voimassa oleva kokoontumisrajoitus päättyy huomenna perjantaina. Aluehallintovirasto päätti myös, että tilojen terveysturvallista käyttöä koskeva määräys jatkuu vielä helmikuun loppuun.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä ja sairaanhoitopiiri ovat esittäneet alueellisten koronarajoitusten keventämistä. Koronatartuntojen määrä on edelleen korkea, mutta terveydenhuollon kuormitus on vähitellen tasaantumassa.

Kokoontumisrajoitus päättyy suunnitellusti huomenna, eikä sitä enää jatketa.

Tilojen terveysturvallista käyttöä koskevaa rajoitus jatkuu aluehallintoviraston tänään tekemällä uudella päätöksellä 28. helmikuuta saakka. Päätöksen mukaan tilojen käyttö on järjestettävä niin, että osallistujien ja seurueiden välillä voidaan ehkäistä lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä.

Toimija voi toteuttaa velvoitteensa toimintansa erityispiirteet huomioon ottavalla tavalla. Riskiä voi alentaa esimerkiksi edellyttämällä kasvomaskin käyttöä, tehostamalla ilmanvaihtoa, rajoittamalla asiakasmäärää, porrastamalla kävijöiden osallistumista tai sijoittelemalla asiakaspaikat aiempaa väljemmin.

Toimenpiteistä, joilla lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä ehkäistään, pitää tehdä kirjallinen suunnitelma. Suunnitelman täytyy olla tiloissa esillä siten, että asiakkaat ja toimintaan osallistuvat näkevät sen.

Koronapassin käyttöä on rajoitettu asetuksella 28. helmikuuta saakka. Tänä aikana koronapassia ei voi käyttää yleisötilaisuuksissa ja asiakastiloissa vaihtoehtona alueellisille rajoituksille. Toiminnanharjoittajan tulee siis noudattaa voimassa olevaa rajoitusta. Asetus on voimassa koronaepidemian leviämisalueilla.

Toiminnanharjoittaja voi kuitenkin myös asetuksen voimassa ollessa edellyttää koronapassia asiakkailta ja osallistujilta. Tällöin koronapassin käyttö ei kuitenkaan vapauta rajoituksesta, vaan tilojen haltijan tai toiminnanharjoittajan tulee noudattaa voimassa olevia rajoituksia.