Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hopealinja alkaa ajaa siipirataslaivaa... ei tosin ensimmäistä kertaa – "Tämä on meille looginen jatkumo"

Suomen Hopealinja Oy ottaa vastuulleen siipirataslaiva Elias Lönnrotin liikennöinnin kesäkaudeksi 2022.

Keuruun kaupunki on allekirjoittanut Siipirataslaiva Elias Lönnrotia koskevan vuokrasopimuksen Pohjoismaiden suurimman sisävesivarustamon tamperelaisen Suomen Hopealinja Oy:n kanssa.

Siipirataslaiva Elias Lönnrotin vuokrasopimus on aluksi yksi vuosi ja jatkuu sen jälkeen optiona kahden vuoden ajan. Optiovuosien jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana.

Hopealinjat on laivalla liikennöinyt aikaisemminkin kahdeksan vuotta sitten. Päätös aloittaa yhteistyö Keuruun kaupungin kanssa syntyi kuitenkin helposti.

– Tämä on meille looginen jatkumo. Olemme viime vuosina kehittäneet tuotettamme voimakkaasti ja nyt haluamme levittää järvimatkailun ilosanomaa osaltamme myös Keuruulle. Toivomme, että voimme omalla kokemuksellamme tarjota Keuruun matkailulle ja sen asukkaille lisäarvoa, toteaa toimitusjohtaja Mari Vuorinen tiedotteessa.

Siipirataslaiva m/s Elias Lönnrot:in omistaa Keuruun kaupunki. Se aloitti liikennöinnin vuonna 1986 Keurusselkä-järvellä. m/s Elias Lönnrot on kopio satakunta vuotta sitten sisävesillä risteilleestä höyrylaiva s/s Elias Lönnrotista.

Suomen Hopealinja Oy on Pohjoismaiden suurin sisävesivarustamo. Varustamolla on käytössään seitsemän sisävesilaivaa, jotka kuljettavat noin 100 000 matkustajaa vuosittain.