Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyvää syntymäpäivää, Tays – Näsinneulakin muuttuu siniseksi

Tays Keskussairaalan avaamisesta tulee tänään kuluneeksi 60 vuotta.

Kun Tays Keskussairaala aloitti toimintansa vuonna 17.2.1962, käytössä oli vain 164 sairaansijaa. Ensimmäisenä avattiin potilaille osastoja ja palveluja, jotka olivat siihen asti toimineet riittämättömästi tai puuttuneet kokonaan Tampereen seudulta. Keskeistä onkin aina ollut varmistaa, että alueen sairaalat vastaavat väestön terveydenhuollon tarpeisiin.

Nykyään Taysiin kuuluu viisi eri sairaanhoitopiirin sairaalaa. Niiden vuodeosastoilla on yhteensä 1 142 sairaansijaa.

– Tays on erittäin hyvämaineinen sairaala, joka tunnetaan ja joka kiinnostaa ympäri Suomea hoitopaikkana. Digitaaliset palvelut, tutkimustyö ja vaikuttavat hoitomenetelmät ovat menestyksen avaimia myös tulevaisuudessa, kun Tays yhdistyy osaksi uutta hyvinvointialuetta, sanoo Taysin ja sairaanhoitopiirin johtaja Tarmo Martikainen tiedotteessa.

Henkilökunta juhlii syntymäpäivää 17. helmikuuta omissa kahvitilaisuuksissaan Taysin eri toimipisteissä ja myöhemmin työyhteisönä toukokuussa Särkänniemessä. Syntymäpäivänä Tays Keskussairaalan alueen rakennukset sekä Näsinneula valaistaan juhlan kunniaksi sinisellä värillä.

Juhlakeväänä järjestetään kaikille kiinnostuneille Vaikuttavaa hoitoa -luentosarja Teamsissa. Luennoilla ei kerrata historiaa vaan sukelletaan Taysin tarjoamiin hoitomenetelmiin ja taustalla tehtävään tutkimukseen. Luentosarja alkaa 24. helmikuuta modernia psykiatriaa käsittelevällä luennolla. Maaliskuussa aiheena ovat tulehdukselliset suolistosairaudet, huhtikuussa käsikirurgia ja toukokuussa gynekologiset syövät. Luennoitsijoina ovat Taysin yksiköiden parhaat asiantuntijat.

Kaikille avointa hoitotyön päivää vietetään juhlavuoden hengessä 12. toukokuuta. Päivän ohjelma koostuu hoitotyön luennoista sekä Tays Keskussairaalan pääaulaan levittyvistä sairaalan eri yksiköiden sekä potilasjärjestöjen toimintaa esittelevistä pisteistä.

Perinteiset Ylisfestarit järjestetään elokuussa Nokian Pitkäniemessä.