Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Fanny, Elsa, Eevi-Inkeri ja Tuuli: tässäkö Suomen seuraavat hiihtosankarit? – Naisten nuorten hiihtomaajoukkue on 80-prosenttisesti Tampereen seudulta

Samaan aikaan, kun Suomen hiihtohirmut kahmivat mitaleita Pekingin olympialaisista, valmistautuvat maan parhaat nuoret hiihtäjät lajin MM-kisoihin, jotka pidetään Norjan Lygnassa 20.-27. helmikuuta.

Naiset U20 -ikäluokassa on erittäin vahva Tampereen seudun edustus.

Joukkueen viidestä urheilijasta neljä on paikallisen seuran hiihtäjä. Ylöjärven Ryhdistä tulevat Elsa Torvinen ja Eevi-Inkeri Tossavainen, Kankaantaan Kisasta Tuuli Raunio sekä Tampereen Pyrinnöstä Fanny Kukonlehto.

Saman ikäisissä miehissä on Kankaantaan Kisan Ike Melnits.

He opiskelevat Vuokatti-Rukan urheiluakatemiassa ja moni on kotoisin muualta kuin Tampereen alueelta, mutta nykyseura löytyy kuitenkin Pirkanmaalta.

– Hämeen hiihtopiiri on aina ollut vahva hiihtopiiri. Siellä on nykyäänkin useampia seuroja, joissa vahvaa ja vireää toimintaa. Näiden nuorten päivittäisvalmennus tapahtuu Vuokatissa, mutta oma seura tukee urheilijoitaan monin tavoin. Lahjakkaat nuoret kasaantuvat elinvoimaisiin seuroihin siksikin, että seura saa viestiporukan kokoon, U20-ikäryhmän maajoukkuevalmentaja Ville Maunuksela perustelee.

Hämeen hiihtopiiri on aina ollut vahva hiihtopiiri. Siellä on nykyäänkin useampia seuroja, joissa vahvaa ja vireää toimintaa.

Mitä Tampereen seudun nuorilta voi odottaa MM-hiihdoissa? Ike Melnits, puhdas sprinttihiihtäjä, on väläytellyt miesten SM-kisoissa ja voi Ville Maunukselan mukaan hyvinkin kiriä MM-finaaliin.

– Siellähän voi sitten tapahtua ihan mitä vaan, valmentaja muistuttaa.

Tuuli Raunio on erittäin vahva sprintissä ja 5 kilometrin perinteisellä. Elsa Torvisen päämatka on niin ikään 5 kilometrin perinteinen, jossa Maunuksela sanoo Torvisella olevanrealistinen mahdollisuus kymmenen parhaan joukkoon.

– U20-naisten neljästä Tampereen seudun hiihtäjästä on 3-4 urheilijaa MM-viestijoukkueessa, Ville Maunuksela toteaa.

Tuuli Raunio on porukan ainoa, joka tulee ensi kaudella yli-ikäiseksi U20-sarjaan.

– Jokaisella on tietysti vielä kauheasti varaa kehittyä ja parantaa vauhtia, mutta aikaa on, maajoukkuevalmentaja muistuttaa.