Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pankkien positiiviset tulosjulkistukset jatkuvat: nyt vuorossa Aito Säästöpankki – "Koronaviruksen kanssa on opittu elämään, ja povattu korkojen nousu tulee vaikuttamaan positiivisesti tulevaan tulokseemme"

Aito Säästöpankki Oy:n liiketoiminta jatkoi vuonna 2021 voimakasta kasvuaan Huittisten Säästöpankin kesällä 2020 tekemän liiketoiminnan luovutuksen ja myönteisen asiakasvirran myötä.

Pankin tilikauden 2021 liikevoitto oli 11,7 miljoonaa euroa, kasvaen edellisestä vuodesta 30,2 prosenttia. Asuntoluottokanta kasvoi 4,4 prosentilla ja asiakkaiden rahasto- ja vakuutussäästöt lisääntyivät 20,8 prosentilla.

Pankki sai lähes 3 200 uutta asiakasta

– Liiketoimintamme kehittyi vuoden 2021 aikana erinomaisesti ja tuloskehityksemme jopa ylitti asettamamme tavoitteet. Varauduimme koronapandemian asiakkaidemme talouteen heijastamaan epävakauteen, kuten konkursseihin, mutta onneksemme nämä pelot eivät konkretisoituneet. Esimerkiksi luottotappioiden kasvu oli koronasta huolimatta budjetoitua selvästi pienempää, Aito Säästöpankin toimitusjohtaja Pirkko Ahonen kertoo tieditteessa.

Asuntolainakauppa kävi Aito Säästöpankissa erityisen vilkkaasti varsinkin vuoden toisella puoliskolla. Vuoden 2021 aikana asuntolainakanta kasvoi 4,4 pronsettia.

– Asunto- ja asuntolainakauppoja olisi varmasti tehty vielä enemmänkin, mutta moni tahtoo nyt löytää ensiksi uuden asunnon ennen nykyisen asunnon myynnin käynnistämistä. Tämä tulppaa tarjontaa, kertoo Ahonen.

Pirteästi käyntiin lähtenyt alkuvuosi 2022 enteilee hyvää asiakasliiketoiminnan tulosta koko vuodelle.

– Koronaviruksen kanssa on opittu elämään, ja povattu korkojen nousu tulee vaikuttamaan positiivisesti tulevaan tulokseemme, Ahonen valottaa.

Aito Säästöpankki ja Ylihärmän Säästöpankki ovat tammikuussa 2022 rekisteröineet liiketoiminnan luovutussuunnitelman, jolla Ylihärmän Säästöpankki luovuttaa liiketoimintansa Aito Säästöpankille 31.5.2022.

Suunnitelman toteutuessa Aito Säästöpankin toiminta laajenee Pirkanmaan ja Satakunnan lisäksi Etelä-Pohjanmaalle, muun muassa Seinäjoelle.