Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Alexander Stubb CNN:lle: Vladimir Putin on tehnyt tahtomattaan Suomesta Natolle myönteisemmän

Entinen pääministeri ja europarlamentaarikko Alexander Stubb (kok.) on kommentoinut CNN:lle suomalaisten viime aikoina keventyneitä Nato-näkemyksiä. Kyselytutkimusten perusteella on ollut pääteltävissä, että suomalaiset suhtautuvat jäsenyyteen sotilasliitossa aiempaa myönteisemmin.

Vladimir Putin (Venäjän presidentti) on ilmeisen tahtomattaan tehnyt Suomesta Nato-myönteisemmän. Kun hän on uhkaillut Ukrainaa, hän on samalla kääntänyt suomalaisten Nato-näkemykset päälaelleen aiempaan verrattuna, Stubb kommentoi CNN:lle.

Stubb miettii haastattelussa myös sitä, onko Venäjän presidentti välttämättä täysin tyytyväinen siitä suunnasta, mihin on naapurimaan ajanut. Stubb itse kertoo olevansa mielissään siitä, että Nato-vastustus on yleisesti vähentynyt.

– Hän on nyt siirtänyt Suomeakin sellaiseen suuntaan, mihin ei välttämättä olisi halunnut siirtää, Stubb pohtii haastattelussa.