Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lautakunta päätyi äänestämään Vehmaisten kaavasta – hyväksyi lopulta kerrostalon rakentamisen mahdollistavan kaavan

Yhdyskuntalautakunta hyväksyi tiistaina Vehmaisissa sijaitsevan tontin asemakaavan muutoksen.

Osoitteessa Kangasalantie 120 sijaitsevan liikekeskuksen tontin käyttötarkoitus muuttuu siten, että liikehuoneistojen lisäksi voidaan rakentaa asuntoja. Asemakaavalla mahdollistetaan uuden kerrostalon rakentaminen Kangasalantien viereen. Yhdyskuntalautakunta hyväksyi asemakaavan ja esittää sitä kaupunginhallituksen ja valtuuston hyväksyttäväksi sopimusten teon jälkeen.

Yhdyskuntalautakunta äänesti asian palauttamisesta valmisteluun, mutta jatkoi käsittelyä äänin 10–3. Lautakunta lisäsi toivomusponnen, jonka mukaan kaupunki tutkii mahdollisuuden järjestää lisäpysäköintipaikkoja lähialueelta sekä varmistaa rakennuslupavaiheessa liiketilojen syntymisen vähintään kaavan mukaisena.

Asemakaavaehdotukseen on tehty pieniä uusia tarkistuksia syksyn 2021 nähtävillä olon aikana tulleen palautteen sekä yhdyskuntalautakunnan ponsien perusteella. Liiketilan vähimmäismäärää on edelleen nostettu, yhteensä 880 kerrosneliömetriin. Tilojen järjestelystä esitetään alustava suunnitelma, joka mahdollistaa vähintään kolme liiketilaa.

Viitesuunnitelmaa on tarkistettu siten, että kaikki yli 65 desibelin meluvyöhykkeellä sijaitsevat asunnot avautuvat myös hiljaiselle puolelle. Hulevesimääräyksiä lisättiin pysäköintitontin ja viherkattojen osalta.

Aiemmissa kaavan vaiheissa asuintalon korkeutta ja muotoa muokattiin, länsipuolelle muodostettiin suojattua ulkotilaa muodostava arkadi, rakennuksen porrastettuun eteläpäätyyn lisättiin kattoterassit ja julkisivuihin on lisätty rakennusmassaa jakavia värejä ja materiaaleja. Sisäpihan ilmettä on myös muokattu parvekemateriaalien vaihtelulla, ja sisääntulon yhteyteen on lisätty yhteisöllisyyden mahdollistavia oleskelualueita.

Kaukajärvenkadun liikenneturvallisuutta parannetaan rakentamalla uusi jalkakäytävä sekä liiketilojen yksisuuntaisliittymät. Jalkakäytävän vaatima lisätila on rajattu kaavoitettavalta tontilta. Asumisen ja liiketilojen pysäköinnit ja liittymät on erotettu toisistaan. Hulevesien käsittelyä kehitetään rakentamalla tontille viivytysjärjestelmä ja suodattava painanne.