Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereen seurakuntien kesätyöpaikkoihin 900 hakemusta – näihin tehtäviin voi vielä hakea

Tampereen seurakuntien kesätyöpaikkoja haki 900 ihmistä. Kesätyöhaku päättyi sunnuntaina 13. helmikuuta.

Suosituin kesätyö seurakunnissa on työskentely puistotöissä hautausmailla. Lähes puolet hakijoista, 437 henkilöä, haki puistotyöntekijän paikkaa. Puistotyöntekijöitä seurakuntiin otetaan 120.

Seuraavaksi eniten hakemuksia saatiin lasten kesäkerhojen ohjaajiksi, hakijoita oli 126. Myös vanhusten auttaminen kiinnostaa hakijoita, sillä Mummon Kammariin ikäihmisten ulkoilu- ja asiointiavuksi haki 112 henkilöä.

Aitolahdessa sijaitsevan Aito-keskuksen kesätyönhakua jatketaan vielä 14. maaliskuuta asti, sillä hakemuksia ei tullut määräaikaan mennessä riittävästi. Aiemmin toimitetut hakemukset huomioidaan valinnassa. Keskukseen tarvitaan kesäksi kokkeja ja siivoojia.

Tampereen seurakunnat on saanut kyselyjä siitä, miksi seurakuntien kesätöihin on vaatimuksena 18 vuoden ikä. Ainoastaan Finlaysonin kirkon kesäsoittajille riittää 15 vuoden ikä, muissa tehtävissä vaaditaan täysi-ikäisyyttä.

Eri työtehtävissä syyt ikärajaan ovat erilaiset. Esimerkiksi hautausmailla puistotyöntekijät käyttävät työkoneita, ja Aito-keskuksen tehtävissä vaaditaan ajotaitoa. Nuorten ja lasten kanssa työskentelevät puolestaan ovat vastuussa lapsista.

Tampereen seurakuntiin otetaan kesätöihin yhteensä noin 200 henkilöä. Hakijoita kutsutaan haastatteluihin helmi-maaliskuun aikana. Hautausmaiden puistotyöntekijöiden valinnat tehdään huhtikuun loppuun mennessä. Peruutustilanteissa paikkoja täydennetään kesäkuulle asti.