Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampereen taidemuseo saa uuden näyttelypäällikön

Tampereen taidemuseon näyttelypäälliköksi on valittu FM Maaria Salo. Parhaillaan Vaasan kaupungin museoiden näyttelypäällikkönä työskentelevä Salo aloittaa Tampereella maaliskuussa 2022.

Näyttelypäällikön tehtävään haki yhdeksän ihmistä.

Maaria Salon valintaan vaikutti hänen laaja taiteen tuntemuksensa sekä pitkä ja aktiivinen uransa erilaisissa kuvataiteen alan tehtävissä eri puolilla Suomea. Ennen Vaasan kaupungin museoita Salo on työskennellyt muun muassa Pro Artibus -säätiön projektinjohtajana, kuraattorina sekä kuvataidekriitikkona. Salo on edustanut kuvataidetta Suomen Arvostelijain liiton hallituksessa ja toiminut myös sen varapuheenjohtajana. Lisäksi Salo on luennoinut nykytaiteesta muun muassa kuvataidekouluissa sekä taidemuseoissa.

– Olen jo aiemmin saanut tehdä yhteistyötä ja projekteja Taina Myllyharjun ja tamperelaisten kanssa ja arvostan heidän vankkaa ammattitaitoaan ja dynaamista asennettaan - työtä tehdään hyvässä ja kannustavassa ilmapiirissä. Tuon puolestani oman pitkän kokemukseni, kaiken ammattitaitoni ja energisen persoonallisuuteni uuteen työporukkaan. Koen yhteisen tekemisen tärkeänä. Tuotamme visuaalisia kokemuksia ja elämyksiä tamperelaisille ja kaikille kaupungissa vieraileville, mutta suuntaamme katseemme myös uudisrakennus Siiloon, Salo sanoo tiedotteessa.