Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Soundi ja Visio tulivat Metsoon, koekäyttö alkoi heti – Äänitysstudio, DIY- ja craftauslaitteita, pinssikone, lämpöprässi...

Pääkirjasto Metson musiikkiosaston uudet harrastustilat saivat nimekseen Soundi ja Visio.

Harrastustilat avataan virallisesti huhtikuussa, mutta asiakkaat pääsevät jo nyt koekäyttämään tiloja.

Kirjaston raati valitsi harrastustilojen nimiksi Visio ja Soundi syksyllä asiakkailta kerättyjen nimiehdotusten joukosta.

Soundi on äänieristetty huone, johon on koottu äänitysstudiolaitteisto. Myös Visio on suunniteltu omaehtoiselle tekemiselle: tilassa on mediatyöpiste tehokkaalla tietokoneella ja hyvällä näytöllä sekä erilaisia DIY- ja craftauslaitteita, kuten pinssikone, suurkuvatulostin, laminointilaite ja lämpöprässi.

Uusien harrastustilojen toteuttamiseen on saatu Aluehallintoviraston hankeavustus, ja ne on suunniteltu asiakkaiden toiveita kuunnellen. Toiveita kerättiin syksyllä kaikille avoimella asiakaskyselyllä, johon saatiin peräti 105 vastausta.

– Saimme asiakkailta hyviä ja monipuolisia ehdotuksia harrastustilojen laitteisiin, instrumentteihin ja ohjelmistoihin liittyen. Ison osan asiakkaiden toiveista pystyimme iloksemme myös täyttämään. Tilan rajallisuuden vuoksi kaikkein vaativimpia ehdotuksia, kuten flyygeliä tai akustista rumpusettiä, ei kuitenkaan saatu harrastustiloihin mahtumaan, projektisuunnittelija Kalle Lehtinen Tampereen kaupunginkirjastosta sanoo tiedotteessa.

Pääkirjasto Metson musiikkiosastolla on jo ennestään kolme musiikkihuonetta, joista kahdessa on asiakkaiden käytössä piano. Kolmas musiikkihuone on itsenäiseen musiikinopiskeluun tarkoitettu huone, jossa asiakkaat voivat käyttää Rockway-soitonopetuspalvelun sisältöjä sekä sähkörumpuja, sähkökitaraa, sähköbassoa, akustista kitaraa ja ukulelea.

Musiikkihuoneita on myös Hervannan, Koilliskeskuksen ja Lielahden kirjastoissa. Lisäksi Sampolan kirjastossa toimii luovan tekemisen tila Tekomo, jossa asiakkaat voivat käyttää monia laitteita, kuten 3D-tulostimia ja vinyylileikkuria.

Soundin ja Vision varsinaiset avajaiset pidetään 12. huhtikuuta, jolloin on luvassa laitteiden käytön esittelyjä ja muun muassa paneelikeskustelu tee-se-itse-toiminnasta.