Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Aurat hyökkäävät nyt sohjon ja polanteen kimppuun Tampereella – Tässä järjestyksessä kadut hoidetaan... ja vanhat kasat viedään pois

Räntäsateella ja vesikelillä katujen kunnossapitäjät keskittyvät polanteen ja sohjon poistoon, tiedottaa Tampereen kaupunki.

Tänään maanantaina alkavalla viikolla on luvattu räntä- ja vesisadetta. Kunnossapitäjät keskittyvät nyt polanteiden ja sohjon poistoon sekä liukkauden torjuntaan - ensiksi pääväylillä.

Kaduilta polannetta poistetaan tiehöylillä ja kuorma-autojen alusterillä. Liukkaudentorjuntaan on käytössä sepeliä ja suolaa. Paikkoihin, joissa niitä ei voi käyttää, levitetään jäänsulatusliuosta. Tällaisia kohtia ovat esimerkiksi raitiotien vaihdealueet.

Runsasluminen talvi on työllistänyt koko kunnossapitäjien joukon ja kalustearsenaalin. Kovalla lumisateella painopiste on pääkatujen ja pyöräilyn pääreittien aurauksessa, ja sateen hellittäessä päästään pienemmille asuntokaduille. Väylien reunoille kertyneiden lumikasojen siirto ja poisto on käynnissä. Kasojakin poistetaan kadun hoitoluokan mukaisessa järjestyksessä eli ensin pääväylien varrelta.

Tampereen Infrasta kerrotaan, että asuntokatujakin on päästy auraamaan jo monilla alueilla, ja työt niillä edistyvät koko ajan. Uusilla lumisateilla aurat siirtyvät pääväylille, ja asuntokadut joutuvat odottamaan vuoroaan.

Kaupunki auraa kadut sekä normaalioloissa että kovalla lumipyryllä tärkeysjärjestyksessä kunnossapitoluokan mukaan. Ensin aurataan pääväylät sekä pelastuslaitoksen ja joukkoliikenteen käyttämät reitit, sitten paikalliset kokoojakadut ja viimeiseksi pienemmät kadut kuten asuntokadut. Jalankulku- ja pyöräteistä ensiksi huolletaan pyöräilyn seudulliset pääreitit ja keskeiset työmatkareitit.

Jalkakäytävien auraus ja liukkaudentorjunta kuuluvat kiinteistön haltijan eli käytännössä taloyhtiön pestaaman huoltofirman tai omakotiasukkaan tehtäviin. Jalkakäytävä on huollettava oman tontin kohdalta.