Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poikkeuksellinen turvallisuusuhka – MTV: Suomalaisia poliiseja on ohjeistettu käyttämään luotiliiviä ja kantamaan asetta, Pasilan poliisitalon ulkopuolella päivystetään kommandopipoissa

Poliisia kohdanneesta poikkeuksellisesta turvallisuusuhasta on saatu julkisuuteen lisää tietoja. MTV:n tietojen mukaan virkapukuisia poliiseja on ohjeistettu käyttämään luotiliivejä ja kantamaan asetta koko ajan mukanaan.

Asiointi poliisin toimipisteillä on kuitenkin jatkunut. Tämän perusteella on pääteltävissä, että uhka kohdistuu poliisin henkilöstöön, ei poliisitaloihin.

Katujengi-ilmiö kasvaa Helsingissä – poliisi: "Pinnan alla kuohuu koko ajan, tämä ei ole tällä taputeltu"

Varautuminen on näkynyt myös katukuvassa. MTV:n mukaan Pasilan poliisitalon ulkopuolella partioi panssariauto jo keskiviikkona, ja partiointi on jatkunut torstain aikana. Iltapäivällä paikan päällä nähtiin tavallisia poliisiautoja, joissa istui järeästi suojautuneita poliiseja, joista oli peittänyt kasvonsa kommandopipoilla.

Etelä-Suomen Median tietojen mukaan ainakin Lohjalla poliiseja oli nähty luotiliiveihin sonnustautuneena. MTV:n saamien tietojen mukaan vain poliisin ylin johto tietää, mistä turvallisuusuhassa on kyse.

Tällaista iskua katujengi suunnitteli helsinkiläiseen yökerhoon – otettiinko kuulusteluissa mallia liivimiehiltä? "Selvä toimintapa"

Näillä keinoilla poliisi yrittää estää katujengien rikoksia – "Ilmiö on nyt siellä, missä lapset ovat tottuneet viettämään aikaa"

Poliisihallitus: Poliisiin kohdistuu nyt mahdollinen uhka – varautumista on tehostettu, jokaiselle tehdään turvatarkastus

Selvitys: Tänne suomalaisen poliisin määrärahat menevät – "Investointivelka on huolestuttavan suuri"