Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puisto-Kalevaan kohoaa uusi 64 asunnon kerrostalo – Suurimmat asunnot yli 110-neliöisiä

Pohjola Rakennus Oy Suomi aloittaa Tampereen Puisto-Kalevaan nousevan kohteensa Asunto Oy Tampereen Puisto-Kalevan Tuomen rakentamisen. Puisto-Kalevan Tuomi valmistuu loppukesästä 2023.

Seitsemänkerroksiseen Tuomeen rakennetaan kaiken kaikkiaan 64 asuntoa kompakteista yksiöistä 114-neliöiseen neliöön. Asunnoissa on muun muassa huoneistokohtainen ilmanvaihto ja koko asunnon kattava lattialämmitys parketin alla. Osassa asuntoja on myös oma sauna.

Taloyhtiöllä on myös yhteinen ulkoiluvälinevarasto, lastenvaunuvarasto ja tekniset tilat. Asuntokohtaiset numeroidut irtaimistovarastot sijaitsevat kellarikerroksessa, ja tarjolla on myös 11 erikseen myytävää varastoa lisäsäilytystilan tarpeeseen.

– Hanke tulee valmistuessaan loppukesästä 2023 olemaan osa upeaa, nopeasti rakentuvaa Puisto-Kalevan aluetta, Pohjola Rakennuksen Tampereen hankejohtaja Erkki Ikonen kertoo tiedotteessa..

Tampereen Kalevan juuret juontavat 1950-luvulle, jolloin uusi asuinalue alkoi nousta peltojen ja tiilitehtaiden tilalle. Osa Kalevasta kuuluukin valtakunnallisesti merkittäviin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin.

Puisto-Kalevan Tuomi on osa laajempaa rakennuskokonaisuutta, sillä Pohjola Rakennus rakentaa alueelle yhteensä kuusi taloa Tampereen kaupungin vuokratontille. Puisto-Kalevan Tuomen arvioitu valmistuminen on loppukesästä 2023. Koko Puisto-Kalevan alueen on arvioitu valmistuvan vuoden 2025 aikana.