Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tullikamarin perusparannushankkeen kustannusarvio noussut 1,3 miljoonaa euroa – taustalla muun muassa teräsrakenteiden hinnan nousu

Hankesuunnitelman mukaan Tampereen kaupungin keskustassa sijaitsevan Tullikamarin perusparannustyö voisi alkaa vuoden 2023 aikana.

Aikataulu tarkentuu suunnittelun edetessä, sillä rakennuksen perusparannus aiotaan sovittaa Tullikamarin aukion uudistamisen ja siihen liittyvän uudisrakentamisen kanssa. Kulttuuritapahtumat ja -toimijat siirtyvät väistötiloihin perusparannustyön ajaksi.

Hankeen suunnitelma hyväksyttiin jatkosuunnittelun pohjaksi asunto- ja kiinteistölautakunnassa 9. helmikuuta.

Tullikamarin perusparannushankkeen kustannusarvio on 10,8 miljoonaa euroa. Arvio on noussut vuoden takaisesta tarveselvitysvaiheesta noin 1,3 miljoonaa euroa. Mikäli kustannukset ylittävät varatun määrärahan, hankkeen toteuttamisen edellytyksenä on talousarvion lisärahoitus vuonna 2023.

Kustannuksia on lisännyt Tampereen rakennuskustannusindeksin nousu, ja esimerkiksi viime aikojen teräsrakenteiden hinnan nousu. Hankkeeseen tulee lisäyksenä myös 220 000 euron taidehankinta. Irtokalusteiden ja -varusteiden hankinta on käyttäjien vastuulla. Toteutussuunnittelussa tullaan etsimään ratkaisuja, joilla kustannustasoa saataisiin laskettua.

Tullikamarin alueella on vireillä asemakaavamuutos. Asemakaavamuutoksessa mahdollistetaan rakennuksen sisäänkäynnin laajentaminen Tullikamarin aukion puolelle ja uudistetaan suojelumääräys.

Perusparannuksessa tilojen järjestys säilyy pääosin ennallaan. Pakkahuoneelle muutoksia esitetään muun muassa yleisöparvelle, näyttämölle ja artistitiloihin sekä aulaan ja wc-tiloihin. Klubin puolella muutokset olisivat vähäisiä.

Tullikamarin julkisivujen ja sisätilojen pintojen kunnostamisessa huomioidaan rakennuksen historiallisesti arvokkaat yksityiskohdat. Kaikki ongelmia aiheuttavat tai vanhentuneet rakenteet ja järjestelmät poistetaan tai korjataan toimimaan oikein.