Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

OP Tampereella vahva pankkivuosi, eurot kasvoivat lähes kaikissa sarakkeissa – "Voimme jatkossakin rahoittaa ja mahdollistaa pirkanmaalaisten asumisen unelmia ja yritysten kehittymistä"

Vuosi 2021 toi OP Tampereelle kasvua useimmilla pankkitoiminnan mittareilla.

Asiakasliiketoiminta kasvoi 7,2 prosenttia yli 10 miljardiin euroon, uusia asuntoluottoja nostettiin 10,8 prosenttia ja yritys- ja yhteisöluottoja 20,2 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Varallisuudenhoidon palveluiden kysyntä oli vahvaa ja rahasto- ja vakuutussäästöt kasvoivat vuodessa 17,8 prosenttia. Liikevoitto oli 36,2 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin summa oli 30,8 miljoonaa euroa.

– Vuonna 2021 rahoitimme asiakkaidemme hankkeita 975 miljoonalla eurolla. Vahvistimme myös vakavaraisuuttamme, jotta voimme jatkossakin rahoittaa ja mahdollistaa pirkanmaalaisten asumisen unelmia ja yritysten kehittymistä. Työllistimme 283 henkilöä, jossa kasvua on 13 henkilöä, listaa OP Tampereen toimitusjohtaja Jani Vilpponen tiedotteessa.

Asiakasvarat kasvoivat vuodessa 525 miljoonaa euroa eli 10,2 prosenttia yhteensä 5,7 miljardiin euroon. Rahasto- ja vakuutussäästöt kasvoivat vuodessa ennätyksellisesti peräti 290 miljoonaa euroa 1,9 miljardiin euroon, kasvaen edellisvuodesta 17,8 prosenttia.

– Lähes 60 000 OP Tampereen asiakasta säästää säännöllisesti kuukausittain rahastoihin. Vastuulliset rahastot olivat uusien rahastosijoittajien ykkösvalinta. Suosituin rahasto oli OP Ilmasto. OP Tampere on vahvistanut asemaansa johtavana varallisuudenhoidon toimijana toimialueella, kertoo varallisuudenhoidon liiketoimintajohtaja Jani Eenola tiedotteen mukaan.

Uusia asuntoluottoja nostettiin 558 miljoonaa euroa eli 10,8 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Asuntoluottokanta kasvoi vuodessa 87 miljoonaa euroa eli 3,5 prosenttia 2,6 miljardiin euroon.

– Toimialueemme vahva vetovoima sekä asiakkaiden kiinnostus asumiseen näkyi koko vuoden vahvana asuntoluottojen kysyntänä. Vahvaa kysyntää piti yllä myös edelleen erittäin alhainen korkotaso. Yhä suurempi osa asiakkaistamme on kiinnostunut korkosuojauksista, kertoo henkilöasiakaspalveluiden liiketoimintajohtaja Kirsi Välimäki tiedotteessa.

Uusia omistaja-asiakkaita pankki sai tammi–joulukuussa 4 158. Omistaja-asiakkaita oli joulukuun lopussa yhteensä 113 581.