Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mummon Kammarin toiminta avautuu – tällä viikolla ehtii vielä hakea Mummon Kammarin kesätöihin

Vapaaehtoisen vanhustyön keskus Mummon Kammari (Hämeenkatu 28) avaa jälleen toimintaansa. Tauolla ollut ryhmätoiminta avataan 14. helmikuuta alkaen.

Toiminnassa noudatetaan Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston kokoontumisrajoituksia. Mummon Kammarin tilaan voidaan ottaa kerralla korkeintaan 30 henkeä eli puolet normaalista enimmäismäärästä. Koronapassi ei ole kokoontumisissa enää käytössä.

Mummon Kammarissa on edelleen voimassa vahva maskisuositus ja myös käsihygieniasta tulee huolehtia. Toimintaan voi osallistua vain terveenä.

Harrastustoiminnasta ensi viikolla Mummon Kammarissa alkavat muun muassa käsityöryhmät. Virsihartauksia järjestetään myös, mutta niissä ei ole yhteislaulua. Yhteislaulutilaisuudet, laulajaiset, alkavat vasta maaliskuussa.

Kävelylenkkejä Mummon Kammari on järjestänyt koko alkuvuoden. Myös diginurkka, jossa kävijät voivat kysyä neuvontaa digiasioissa, on ollut avoinna. Vapaaehtoistoimintaa ja kotiystävien vierailuja vanhusten luona on jatkettu. Mummon Kammarin avunvälitys on ollut koko ajan avoinna normaalisti.

Vapaaehtoistyöstä kiinnostuneille järjestetään useita perehdytyskursseja kevään aikana, seuraava kurssi on 22. helmikuuta. Maaliskuussa järjestetään myös Tueksi ikäihmiselle -yhteisövalmennuskurssi, jolla valmennetaan vapaaehtoisia. Ilmoittautuminen kursseille on avoinna Mummon Kammarin verkkosivuilla mummonkammari.fi.

Mummon Kammari työllistää kesällä nuoria, 18 vuotta täyttäneitä, vanhusten ulkoilu- ja asiointiavuksi. Haussa on 10 työpaikkaa. Työsuhteen kesto on yksi kalenterikuukausi touko-heinäkuun aikana.

Työ on itsenäistä vanhuksen kanssa toimimista. Tehtäviin saa Mummon Kammarista perehdytyksen ja työtä ohjataan.

Tampereen seurakuntien kesätyöpaikkojen viimeinen hakupäivä on sunnuntai 13. helmikuuta. Työpaikat ovat verkossa osoitteessa tampereenseurakunnat.fi/kesatyo.