Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Ratikka vetänyt 5 miljoonaa matkustajaa, joukkoliikennematkoja silti 18 prosenttia vähemmän kuin ennen koronaa – "Tampereella on palauduttu matkustuksessa lähemmäs normaalia parhaiten Suomen kaupungeista"

Tampereen ratikat ovat olleet virallisessa liikenteessä nyt puoli vuotta. Kevään 2021 koeliikenne mukaan lukien ratikkamatkoja on tehty tällä hetkellä 5 miljoonaa kappaletta.

Ensimmäisen puolen vuoden aikana joukkoliikenteessä on tehty matkoja 29 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan, mutta 18 prosenttia vähemmän kuin vastaavana aikana ennen koronapandemiaa.

– Koronatilanne ja -rajoitukset näkyvät luonnollisesti yleisesti joukkoliikenteen matkustajaluvuissa kaikkialla, mutta voidaan todeta, että Tampereella on palauduttu matkustuksessa lähemmäs normaalia parhaiten Suomen kaupungeista, kun ihmiset ovat löytäneet hienosti uuden linjaston ja ratikan, kertoo Nyssen joukkoliikennejohtaja Mika Periviita tiedotteessa.

Marraskuu on ollut tähän mennessä matkustajamäärien suhteen vilkkain kuukausi, silloin nousujen määrä oli yli 900 000. Tällöin arkisin ratikkoihin tehtiin keskimäärin 35 000–40 000 nousua päivässä, lauantaisin nousuja oli noin 25 000 ja sunnuntaisin 15 000.

– Liikennöinti on sujunut äärimmäisen hienosti. Runsasluminen talvikaan ei ole menoa haitannut, kalusto on toiminut odotetusti ja liikennöinti on täsmällistä. Ainakin sosiaalisen median mukaan matkustajat ovat tyytyväisiä, sanoo Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö tiedotteessa.

Ratikan luotettavuusprosentti on kuluneiden kuukausien ajalta 99,71. Liikennöinnin aikana on ajettu 90 554 lähtöä, joista peruttuja lähtöjä on ollut 270.