Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uuden tuulivoimapuiston ympäristövaikutukset selvitykseen – Tampereen pohjoispuolelle suunnitellaan 11–15 jopa 350-metristä tuulimyllyä

Ilmatar Ikaalinen-Hämeenkyrö Oy suunnittelee tuulivoimapuiston rakentamista sekä hankkeeseen liittyvää voimajohtoa Ikaalisten kaupungin ja Hämeenkyrön kunnan alueille.

Ilmatar Ikaalinen-Hämeenkyrö Oy on toimittanut Pirkanmaan ELY-keskukselle Konikallion tuulivoimahanke (Ikaalinen, Hämeenkyrö) ja hankkeen sähkönsiirtoon liittyvä 110 kV:n voimajohto -hankkeen ympäristövaikutusten arviointiohjelman (YVA-ohjelma).

Hankealue sijaitsee noin 10 kilometriä Ikaalisten keskustasta lounaaseen ja noin 12 kilometriä Hämeenkyrön keskustaajamasta luoteeseen. Hankealueen pinta-ala on noin 14 neliökilometriä. Tuulivoimaloiden kokonaiskorkeus on enintään 350 metriä ja yksikköteho noin 6–10 megawattia.

Tuulipuiston sisäinen sähkönsiirto toteutetaan maakaapelein ja hankealueelle rakennetaan sähköasema. Ulkoinen sähkönsiirto toteutetaan uudella, noin 14–15 kilometrin pituisella 110 kV voimajohdolla. Reittivaihtoehdot sijoittuvat Ikaalisten ja Sastamalan kaupunkien alueille.

Yleisötilaisuus järjestetään verkossa 16. helmikuuta kello 17.00–18.30. Osallistumislinkki ja ohjeet julkaistaan osoitteessa www.ymparisto.fi/KonikalliontuulivoimahankeYVA.