Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Näyttää siltä, ettei esimerkiksi urheilutapahtumissa maskeja juurikaan käytetä" – Pirkanmaan pandemiaryhmä muistuttaa maskin tärkeydestä

Pirkanmaan koronapandemiaryhmä muistuttaa maskien käytön tarpeellisuudesta julkisilla paikoilla.

– Nyt näyttää siltä, ettei esimerkiksi urheilutapahtumissa maskeja juurikaan käytetä vaikka niiden tiedetään estävän tartuntoja, koronanyrkki harmittelee tiedotteessa.

Sairaalahoitoa Taysissa tarvitsevien koronapotilaiden määrä on Pirkanmaalla viime viikkojen tasolla. Taysissa on ensisijaisesti koronan takia osastohoidossa 44 potilasta ja tehohoidossa kuusi potilasta.

Testeissä todettujen tartuntojen määrä on laskusuuntainen, joskin testien kohdennus on vähentänyt testattavien määrää. Omaolo-palvelun ohjaus on päivitetty valtakunnallisesti vastaamaan Pirkanmaalla jo aiemmin käytössä olleita testauskriteerejä.

Pirkanmaalla todettiin viime viikolla uusia koronatartuntoja yhteensä 3976. Fimlabin koronatesteissä käyneistä joka toisella todettiin koronatartunta

Rokottautumisessa ei ole nähtävissä suuria muutoksia viime viikkoihin nähden. Yhden koronarokotteen on ottanut 89,8 prosenttia, kaksi rokotetta 87,1 prosenttia ja kolme rokotetta 56,3 prosenttia yli 18-vuotiaista pirkanmaalaisista.