Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kangasalan poliisi selvitti 78 petosrikoksen sarjan – Erehdytetyt ostajat maksoivat tuotteet, mutta eivät koskaan saaneet niitä

Kangasalan poliisilla on ollut tutkittavana laaja petossarja. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet internetin myyntialustalla syksyn 2021 aikana.

Pirkanmaalta kotoisin oleva epäilty on ottanut ostoilmoitusten perusteella yhteyttä ostajiin ja tarjonnut näiden etsimiä tuotteita. Tarjoukset ovat koskeneet muun muassa kirjoja eivätkä tuotteet ole tosiasiallisesti missään vaiheessa olleet epäillyn hallussa.

Erehdytetyt ostajat ovat maksaneet tuotteet, mutta eivät ole koskaan saaneet niitä. Rikoshyöty on jokaisen yksittäisen petosrikoksen kohdalla ollut joitakin kymmeniä euroja. Rikoksen asianomistajia on ympäri Suomea.

– Tällaisissa rikoksissa on tärkeää, että niistä tekee poliisille rikosilmoituksen. Näin voimme sarjoittaa rikoksia ja saada tekijän vastuuseen oikeudessa, tutkinnanjohtaja rikoskomisario Tuomas Korhonen toteaa tiedotteessa.

Hän kertaa nopean vinkin, miten petoksen mahdollisuutta voi pienentää, kun on ostamassa jotakin internetissä: myyjää voi pyytää lähettämään kuvan, jossa on myynnissä olevan tuotteen lisäksi paperille kirjoitettu kuluvan päivän päivämäärä. Tämä vähentää pelkän netistä poimitun kuvan hyväksikäyttöä.

Esitutkintakokonaisuus siirtyy syyteharkintaan tällä viikolla.