Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oma Säästöpankki latasi taas ennätystuloksen – "Tampere on vahvaa kasvualuetta ja haemme täällä voimakasta kasvua"

Maanantaina tilinpäätöksensä julkistanut Oma Säästöpankki kertoi jälleen uudesta ennätysvuodesta likipitäen kaikilla pankkitoiminnan mittareilla.

Tampereen seutu on pankkikokonaisuudessa tulosta pönkittävä toiminta-alue, kertoo Tampereen konttorinjohtaja Matti Aro.

– Samassa linjassa täällä mennään ja niin pitääkin. Tampere on vahvaa kasvualuetta ja haemme täällä voimakasta kasvua. Luvutkin tukevat sitä, kertoo Aro.

Esimerkiksi asuntoluottokanta kasvoi alueella viime vuoden aikana 25 prosentilla eli koko pankkia vauhdikkaammin. Aron mukaan pankki on ollut saama puolella myös asiakaskilpailussa. Asiakasmäärän kasvu on ollut joitakin prosentteja.

– Ihmiset liikkuvat pankista toiseen vilkkaasti. Vaikka luvut ovat tuollaiset, pitää muistaa, että olemme yhä haastaja pankkikilpailussa. Vaikka tarjoamme kattavat ja monipuoliset digitaaliset palvelut, mutta emme halua rajata kassapalveluja niitä haluavilta.

Tähän tähtäävä Hämeenkadun konttorin laajennus saadaan auki toukokuussa. Pankki laajenee Hämeenkadulla naapuriliikehuoneistoon. Uusi tila tuo katutasossa 100 neliötä lisää. Nykyisessä liikehuoneistossa pankilla on katutasossa 180 neliötä ja alakerrassa 100 neliötä. Uuteen tilaan saadaan moderni neuvottelutila ja 3­–4 työhuonetta lisää.

Tällä hetkellä Hämeenkadun konttorissa on kymmenkunta työntekijää, mutta uusia rekrytointeja tehdään kasvun myötä.

Tampereen kaupunkiseudun toinen konttori sijaitsee Lempäälän Ideaparkissa. Aron mukaan konttoriavauksia ei Tampereen alueen kasvusta huolimatta haikailla.

– Yksi iso yksikkö oikeassa hyvin saavutettavassa paikassa on nyt hyvä tapa edetä, sanoo Aro.

Oma Säästöpankilla on koko maassa 35 konttoria ja yli 150 000 henkilö- ja yritysasiakasta.