Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helvetinjärvi yhä ykkönen – Pirkanmaan kansallispuistojen kävijämäärät putosivat vuodesta 2020

Pirkanmaan kansallispuistojen käyntimäärät putosivat retkeilybuumivuoden 2020 tasosta, mutta ovat aivan uudella tasolla vuoteen 2019 verrattuna.

Helvetinjärven kansallispuisto jatkaa käyntimäärien perusteella Pirkanmaan suosituimpana kansallispuistona. Viime vuonna siellä vierailtiin 67 000 kertaa. Pudotusta vuoteen 2020 verrattuna tuli 16 prosenttia, mutta vuoteen 2019 verrattuna käyntimäärät ovat nousseet 69 prosenttia. Käyntimäärät ovat pidemmällä aikavälillä katsottaessa kasvaneet erityisesti Helvetinjärvellä ja Isojärvellä.

Seitsemisen kansallispuiston käyntimäärät ovat tasaisessa kasvussa pidemmän aikavälin tarkastelussa. Vuonna 2021 Seitsemisessä vierailtiin 48 200 kertaa, pudotusta vuoteen 2020 verrattuna tuli 21 prosenttia, mutta vuoteen 2019 verrattua nousua oli 5 prosenttia.

Isojärven kansallispuistossa käyntimäärät putosivat Seitsemisen tapaan 21 prosenttia verrattuna käyntimäärien huippuvuoteen 2020. Käyntimääriltään Isojärvi on Pirkanmaan puistoista rauhallisin. Vuonna 2021 sinne tehtiin 30 200 käyntiä. Isojärvi on kuitenkin kasvattanut käyntimääriään 28 prosenttia verrattuna vuoteen 2019.

– Helvetinjärvellä aloitetaan tänä vuonna uusiin reitteihin liittyvien palvelurakenteiden, huoltoteiden ja pysäköintialueiden urakat. Työtä on paljon, joten uudet retkeilyreitit eivät vielä tänä vuonna valmistu. Seitsemisessä päivitetään hoito- ja käyttösuunnitelma, jonka puitteissa kartoitetaan mahdollisuudet puiston virkistyskäytön kehittämiseksi tulevaisuudessa. Isojärvellä viimeistellään reittiviitoituksia ja opastauluja, puistonjohtaja Tuula Peltonen Metsähallituksesta kertoo tiedotteessa.