Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taas Suomi aukeaa: nyt vuorossa muun muassa Vuoden museoksi ehdolla oleva ilmainen museo Hervannassa

Poliisimuseo avaa ovensa koronasulun jälkeen tiistaina 8. helmikuuta. Museo on avoinna tiistaista perjantaihin kello 10‒15 ja lauantaisin kello 12‒17.

– Koska koronavirustilanne Suomessa jatkuu edelleen, suosittelemme vahvasti, että kaikki 12-vuotiaat ja sitä vanhemmat museovieraat käyttävät kasvomaskia tai -visiiriä tiloissamme. Huolehdithan myös osaltasi turvaväleistä ja käsihygieniasta ja tulet meille vierailulle vain terveenä, muistuttaa museon johtaja, intendentti Tiina Tuulasvaara-Kaleva tiedotteessa.

Opastukset ryhmille ovat toistaiseksi tauolla.

Poliisimuseossa on esillä kaksi näyttelyä. Vaihtuva näyttely ”Väritetty totuus – Taiderikoksia Suomessa” esittelee keskeisiä Suomessa tehtyjä taiderikoksia ja niiden poliisitutkintaa. Perusnäyttely ”Poliisi paikalla” kertoo, miten järjestyksenpito ja poliisin työ ovat muuttuneet Suomessa vuosisatojen aikana.

Sisäänpääsy Poliisimuseoon on ilmainen.

Poliisimuseo on tällä hetkellä ehdolla Vuoden museoksi Suomen museoliiton ja Kansainvälisen museoneuvoston Suomen komitean järjestämässä kilpailussa.