Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jääkö tauko kahteen talveen?: Pirkan hiihto toteutunee – "Nythän lunta on tullut vähintäänkin riittävästi ..."

Pirkan Hiihto toteutunee maaliskuussa – ainakin näillä näkymin.

– Pirkan Hiihdon toteutuminen maaliskuun alussa näyttää nyt melkoisen varmalta, mutta lopullinen päätös tehdään helmikuun puolivälin vaiheilla. Hiihdon valmisteluja viedään kuitenkin täysillä eteenpäin, kertoo Pirkan Hiihdon puheenjohtaja Tapio Syrjänen tiedotteessa.

Jo vuonna 1955 ensimmäisen kerran hiihdetty 90 kilometrin klassikko on kärsinyt viime vuosina Etelä-Suomen huonoista lumitalvista sekä viime talvena koronatilanteesta.

– Nythän lunta on tullut vähintäänkin riittävästi myös Pirkan Hiihdon reitin tarpeisiin ja latu onkin jo hyvässä kunnossa.

Pirkan Hiihdon perinteinen reitti kulkee lähtöpisteestään Niinisalosta Ylöjärvelle Teivon raviradalle eli Satakunnan ja Pirkanmaan alueilla.

– Aluehallintoviraston Satakuntaa koskevissa rajoituksissa on menty lievempään suuntaan, joten on todennäköistä, että rajoitukset hiihdon aikana ovat vähintäänkin samalla tasolla. Pirkanmaan puolella tapahtuman järjestäminen onnistuu myös nykyisten rajoitusten mukaan, selvittää Syrjänen.

Järjestelyjen osalta suurimmat muutokset ovat lähtöpaikalla Niinisalossa, missä tukikohdaksi tulee varuskunta-alueen ulkopuolella sijaitseva varuskuntakerho. Sieltä lähtijät siirtyvät hiihdon perinteiselle lähtöpaikalle Valkiajärven kautta jäätilanteen salliessa tai kävelyreittiä pitkin.

Viime vuonna Pirkan Hiihto jouduttiin koronatilanteen takia perumaan kokonaan. Vuonna 2020 varsinainen hiihto jouduttiin perumaan huonon lumitilanteen takia, mutta viikkoa myöhemmin päästiin reppuhiihto järjestämään lyhennetyllä 60 kilometrin matkalla juuri ennen kuin korona keskeytti koko maan liikuntatoiminnan.

Viimeisin hiihdetty varsinainen Pirkan Hiihto keräsi mukaan 1 817 hiihtäjää. Edellinen erityisen hyvä hiihtotalvi reitin alueella vallitsi vuonna 2013. Tuolloin Pirkan Hiihto innosti mukaan 3 500 hiihtäjää.

66. Pirkan Hiihto järjestetään sunnuntaina 6. maaliskuuta. 90 kilometrin täysmatkan lisäksi on mahdollista hiihtää myös Retki-Pirkka 52 kilometrin (perinteinen/vapaa) Niinisalosta Kyröskoskelle ja 45 kilometrin Puoli-Pirkka (perinteinen/vapaa) Hämeenkyrön lentokentältä Teivoon.

Lauantaina, viikko Pirkan jälkeen järjestetään omahuoltoperiaatteella, ilman ajanottoa Pirkan Reppuhiihto. Reppuhiihdossa on myös ensimmäistä kertaa mukana 52 kilometrin puolimatka sekä neliveto