Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seniorinäyttelijän arkeen kuuluvat avanto ja siirtolapuutarhamökki – "Houkuttelin Tarjan mukaan ja huomasimme olevamme Jokisentiellä"

Vapaa-aika: Hyinen hurmio eli avanto on virkistänyt näyttelijää jo 30 vuotta.

Seniorinäyttelijä Ahti Jokinen, 77, odottaa muiden mukana rajoitusten purkamista. Lisääntyneen vapaa-ajan ovat täyttäneet ulkoilu ja erilaiset luontoretket. Tuttuja ovat niin Siilinkari, Kintulampi, Hervanta, Pyynikki, Ylöjärvi ja monet muut retkeilykohteet.

Rakkain paikka on kuitenkin Niihama, jossa Jokisen perheellä on siirtolapuutarhamökki.

Yhteissauna lämpiää talvellakin joka lauantai ja silloin pulahdellaan tietysti avantoon.

Kuntoa kohennetaan vaimon, Tarja Jokisen, kanssa myös käymällä viikottain tasapainojumpassa.

Pariskunta on ollut yhdessä jo pitkään: ensitapaaminen itsenäisyyspäivänä 6.12.1969 Tampereen yo-talolla vei yhteen sairaanhoitoalan ja teatterin opiskelijat. Tarja Jokinen on toiminut apulaispormestarina ja valittiin juuri aluevaltuustoon.

Perheellä on kolme poikaa ja kaksi lapsenlasta.

– Kolmen sukupolven voimin saadaan Niihaman kentällä kasaan lentopallojoukkue – talvella pelataan UKK-instituutissa, kertoo Ahti Jokinen.

Itse hän on harrastanut urheilua koko ikänsä ja juoksi nuorena kilpaa keskipitkiä matkoja. Harrastuksena on myös partiotoiminta - Jokinen on mukana Viinikan Siniset -lippukunnassa.

Niihaman siirtolapuutarhamökki löytyi melkein vahingossa.

– Olin pyöräilemässä siellä ja ihastuin paikkaan. Houkuttelin Tarjan mukaan ja huomasimme olevamme Jokisentiellä. Aidan takana on oli mies ja aloimme jutella. Hän kertoi veljensä mökin olevan myytävänä ja innostuimme heti. Nyt olemme viihtyneeet siellä jo 11 vuotta. Viljelemme 300 neliön tontilla kaikenlaista: perunoita, mansikoita, tomaatteja, marjapensaita, tilliä, avomaan kurkkuja ja tietysti kukkia. Mökissä on noin 30 neliötä ja kaksi kerrosta. Lapsenlapsemme Vilma on jo kysellyt saisiko hän ensi kesänä lukea ylioppilaskirjoituksiin vintissä. Paikka on oikea paratiisi ja siellä viihtyvät kaikki, kiittelee Jokinen.

Pitkään jatkunut pandemia on koetellut lujasti myös esiintyviä taiteilijoita. Jokiseltakin on siirtynyt monia juontokeikkoja, eri yhdistysten juhlia, kirkko- ja viihdemusiikkikonsertteja. Uusi levykin on tekeillä ja siihen sanat on kirjoittanut Jokinen, sävellykset ovat Vesa Tuomen. Erityisen koskettava on Ahdin ja pojan tyttären Vilman yhdessä laulama Halaa äiti minulta pelko pois, joka kuvaa koulukiusattua.

– Levy on valmis, mutta tuottajaa vielä etsitään – ilmoittautua saa, huikkaa Jokinen.