Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Särkänniemen tapahtumapuistossa tapahtuu jo kesäkuun alussa, kapasiteetti putkien aitausten jälkeenkin jopa 25 000 – "On herättänyt mukavasti kiinnostusta..."

Santalahden rantapuistossa sijaitsevassa Särkänniemen tapahtumarannassa on tarkoitus järjestää tulevan kesäsesongin ensimmäiset tapahtumat kesäkuun alussa, tiedotti Tampereen kaupunki muutama päivä sitten.

– Tapahtumaranta on herättänyt mukavasti kiinnostusta ja olemme saaneet muutamia varauksia. Tapahtumajärjestäjät vastaavat itse tapahtumiensa julkistamisesta, Tampereen kaupungin tapahtumapäällikkö Saara Saarteinen sanoo Tamperelaiselle.

Sitä ennen on puistossa saatava valmiiksi alueen halki kulkevan kaasuputken suojaustyöt 340 metrin matkalta.

Siirtoputkiston maanpäälliset osat ja venttiiliasema suojataan lisäaitauksella 25 metrin suojaetäisyydellä.

Työ käynnistyi tämän viikon torstaina ja valmista pitäisi olla viimeistään toukokuun loppuun mennessä.

Tapahtumarantaan suunniteltiin alunperin jopa 35000 katsojan yleisötapahtumia ennen kuin kaasuputken ja venttiiliaseman vaatimat turvamääräykset ja suojaetäisyydet selvisivät. Muun muassa alueelle suunniteltu Suomen suurin rockfestivaali Rockfest siirtyi lopulta Hyvinkäälle.

Saarteinen sanoo Särkänniemen tapahtumarannan olevan tarkoitettu monenlaisille ja eri kokoisille tapahtumille. Paikassa on jo järjestetty esimerkiksi väriestejuoksu.

Tapahtumarannan yleisökapasiteetista on ollut paljon spekulointia. Saara Saarteisen mukaan kapasiteetti on maksimissaan 25 000 ihmistä.

– Jokainen tapahtuma käy kuitenkin asian läpi tapauskohtaisesti viranomaisten kanssa, hän muistuttaa.