Pirkanmaan liitolta kirje liikenneministeriöön: Lisää vauhtia ja suunnitelmallisuutta pääradan kehittämiseen – "Liikennepolitiikkamme on yhä hyvin pääkaupunkiseutupainotteista"

Pirkanmaan liitto esittää liikenne- ja viestintäministeriölle Suomen pääradan investointien nopeuttamista ja suunnitelmallisuuden lisäämistä.

Pirkanmaan liitto lähettää tänään liikenne- ja viestintäministeriölle kirjeen, jossa se painottaa nykyisen pääradan investointien nopeuttamista ja suunnitelmallisuuden lisäämistä.

Liitto korostaa kirjeessään ajankohtaisten liikennepoliittisten toimenpiteiden tärkeysjärjestystä. Suomen tulee vahvasti kiinnittyä Euroopan laajuiseen TEN-T -verkkoon.

Pirkanmaan liitto korostaa, että meillä tarvitaan selkeät suunnitelmat siitä, kuinka asetetut vaatimukset tullaan täyttämään ja kuinka hyödynnetään EU-rahoitusta kansallisiin infrahankkeisiin.

Liiton mukaan Pohjanmeri–Itämeri-ydinverkkokäytävään kuuluvalla Suomen pääradalla tulee kansallisesti toteuttaa vuoteen 2030 määritellyt tavoitteet.

Pirkanmaan liiton mielestä liikennepolitiikkamme on yhä hyvin pääkaupunkiseutupainotteista. Suomen pääradalle suunnitellut ja osin jo toteutuksessa olevat investoinnit pitää toteuttaa suunnitellussa aikataulussa riippumatta siitä, miten Suomi-rata oy:n suunnitelmat nopeasta Helsinki–Tampere-junayhteydestä etenevät.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut