Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirkanmaan koronarajoitukset kevenevät viikonloppuna – tätä se tarkoittaa tapahtumille ja harrastustiloille

Pirkanmaan koronarajoitukset kevenevät lauantainsta 5. helmikuuta alkaen.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt tartuntatautilain 58 pykälän perusteella päätöksen kokoontumisrajoituksesta Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Punkalaitumen kuntien alueelle. Päätös on voimassa 18. helmikuuta asti.

Päätöksen mukaan alueella voidaan järjestää sisätiloissa sellaisia yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joissa tilaisuuden henkilömäärä on korkeintaan 50 prosenttia kyseisessä tilassa sallittujen henkilöiden enimmäismäärästä. Ulkona järjestettäviä yleisötilaisuuksia ei rajoiteta.

Pirkanmaalla voimassa ollut tartuntatautilain 58 g -pykälän mukainen määräys tiettyjen asiakas- ja yleisötilojen sulkemisesta päättyy tänään perjantaina eikä sitä jatketa.

Alueella on kuitenkin 20. helmikuuta asti voimassa tartuntalain 58 d pykälään perustuva päätös tilojen terveysturvallisesta käytöstä.

Päätöksen mukaan tilojen käyttö on järjestettävä niin, että osallistujien ja seurueiden välillä voidaan ehkäistä lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä. Riskiä voi alentaa esimerkiksi edellyttämällä kasvomaskin käyttöä, tehostamalla ilmanvaihtoa, rajoittamalla asiakasmäärää, porrastamalla kävijöiden osallistumista tai sijoittelemalla asiakaspaikat aiempaa väljemmin.

Toimenpiteistä, joilla lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä ehkäistään, pitää tehdä kirjallinen suunnitelma. Suunnitelman täytyy olla tiloissa esillä siten, että asiakkaat ja toimintaan osallistuvat näkevät sen.

Lisäksi tartuntatautilain 58 c pykälän mukaiset yleiset hygieniavaatimukset ovat voimassa koko maassa suoraan lain nojalla ilman erillistä viranomaispäätöstä.

Aluehallintovirasto korostaa kaikkien vastuullista toimintaa, jotta rajoitusten purkamisessa voidaan edetä valtakunnallisten tavoitteiden mukaan.

– Kaikkien meidän on edelleen syytä noudattaa suosituksia lähikontaktien välttämisestä, hygieniakäytännöistä ja maskin käyttämisestä sekä huolehtia rokotussuojastamme. Näin varmistamme osaltamme paluuta normaaliin arkeen, muistuttaa ylijohtaja Marko Pukkinen tiedotteessa.