Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Traficom myönsi tukea investointeihin kävelyyn ja pyöräilyyn – Tampereelle liki 800 000 euroa, kolme kohdetta pääsi rahoille

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt kunnille tarkoitetussa kävelyn ja pyöräilyn investointiohjelmassa avustusta 63 hankkeelle yhteensä noin 24,4 miljoonaa euroa.

Hankkeilla parannetaan kävelyn ja pyöräilyn houkuttelevuutta, sujuvuutta ja turvallisuutta kaupunkien ja kuntien katuverkoilla sekä vähennetään liikenteen päästöjä ympäri Suomen.

Tampereen kaupunki sai avustusta kolmelle kohteelle. Morkun aukion rakentamiselle tuli 420 126 euroa, Nekalantien pyöräliikenteen seudullisen pääreitin kehittämiseen 335 000 euroa ja Sotkankadun ja Suokadun pyöräkatuihin 20 0000 euroa.

Investointiohjelma on yksi liikenne- ja viestintäministeriön vuonna 2018 julkaiseman Kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelman toimenpiteistä. Edistämisohjelmalla tavoitellaan 30 prosentin kasvua kävelyn ja pyöräilyn matkamääriin vuoteen 2030 mennessä verrattuna ohjelman julkaisuajan tilanteeseen.