Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Classicin naisten ottelun lopputulos muuttui taas – liiton valituslautakunta kumosi edellisen päätöksen

Tammikuun puolivälissä pelatun salibandyn naisten F-liigan ottelun Classic-FBC Loisto lopputulos on sittenkin tamperelaisten voitto maalein 5-2.

Se oli pelin alkuperäinen lopputulos, mutta Salibandyliiton kilpailu- ja kurinpitoryhmä päätti myöhemmin, että ottelun voittaja oli FBC Loisto.

Loisto oli tehnyt vastalauseen, joka perustui siihen, että Classicilla oli ollut ottelun kokoonpanossa 2007 syntynyt pelaaja, kun F-liigassa saavat pääsarjojen sarjamääräysten mukaan pelata vain 2006 ja aikaisemmin syntyneet.

Salibandyliiton valituslautakunta kumosi tänään keskiviikkona kilpailu- ja kurinpitoryhmän päätöksen.

Valituslautakunta katsoi, että vaikka Classic oli toiminut sarjamääräysten kyseisen pykälän vastaisesti, se ei kuitenkaan ollut rikkonut salibandyn kilpailusääntöjen edustus- ja pelioikeutta koskevia määräyksiä. Siksi valituslautakunta päätti hyväksyä FBC Loiston vastalauseen, mutta jättää ottelun lopputuloksen ennalleen.

– Kilpailusääntöjen 73:n pykälän 2 momentin mukaan liitto voi hyväksyä hävinneen joukkueen tai tasapelin pelanneen joukkueen vastalauseen ja jättää silti lopputuloksen voimaan. Classic on rikkonut pääsarjojen sarjamääräysten 3 pykälää. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että edellä mainitun sarjamääräyksen ja pelaajan edustus- ja pelioikeutta koskevien kilpailusääntöjen määräysten osalta on ristiriitaisuutta, jota lisenssiohjeistus edelleen vahvistaa.

– Classicin määrääminen ottelun hävinneeksi olisi lisäksi kohtuutonta, koska sarjamääräysten ja kilpailusääntöjen kesken on tulkinnanvaraisuutta ja lisäksi, koska Classic ei ole hyötynyt 2007 syntyneen pelaajan ilmoittamisesta otteluun millään tavalla, valituskautakunnan päätöksessä lukee.