Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuoden Tamperelainen 2022 | Kuka heistä seuraa Äksyä? – Katso ehdokkaat ja äänestä täällä

Kilpailu: Vuoden Tamperelaista on nyt äänestetty 20 vuotta. Juhlavuodelle kasattiin kova ehdokaslista.

Vuoden Tamperelainen 2022 -äänestys on alkanut.

Perinteikkään yleisöäänestyksen sääntöjen mukaan ”Vuoden Tamperelainen on henkilö, yhdistys, yritys, seura tai jokin muu taho, joka on vuoden aikana – ja mahdollisesti pitempäänkin – tehnyt Tamperetta tai tamperelaisuutta tunnetuksi”.

Järjestäjien raadin valitseman 13 ehdokkaan lisäksi kilpailussa pääsee tutusti äänestämään mustaa hevosta eli omaa ehdokastaan.

Viime vuonna äänestyksen voitti Sisä-Suomen poliisilaitoksen huumekoira XY eli Äksy. Sitä ennen voittajia olivat somekoira Topi the Dog, Popeda-kitaristi Costello Hautamäki, Kissakahvila Purnauskis ja Patrik Laine.

Vuoden Tamperelainen on valittu yhtäjaksoisesti vuodesta 2002 saakka. Ensimmäinen voittaja vuonna 2002 oli Simo Frangén.

Äänestyksen järjestävät Kaupunkilehti Tamperelainen ja Tampere Tunnetuksi ry.

ÄÄNESTÄ TÄÄLLÄ

Ehdokkaat:

Anitta Ahonen: Tamperelainen pitkänlinjan stand up -koomikko nousi ensin korona-ahdingossa olevien esiintyvien taitelijoiden puolestapuhujaksi ja sitten some-ilmiöksi kiroilemalla rollaattorin kahvoissa.

Birgit Aikio: Tampereen kaupungin hoitotyön päällikkö on vastannut siitä, että tamperelaisille on annettu jo useampi satatuhatta koronarokotetta tehokkaasti ja sujuvasti.

Sami Borg: Tamperelainen politiikan tutkija kertoo vaaleista toiseen suomalaisille luetettavasti ja selkeäsanaisesti, mitä vaalituloksen takana on ja mitä siitä pitää päätellä.

Auri Kananen: Sosiaalisessa mediassa supersuosittu tamperelainen siivooja on auttanut syrjäytyneitä ja vaikeassa elämäntilanteessa olevia siivoamalla heidän kotinsa ilmaiseksi.

Anneli Kanto: Suomalaisten kirjailijoiden eturiviin noussut Kanto on vakiinnuttanut paikkansa kirjailijana, jonka teoksia odotetaan ja jotka poikkeuksetta löytyvät myös palkintoehdokkaiden listoilta.

Mats Karlsson: Tamperelainen bussikuski on noussut sekä hyvän ja ystävällisen asiakaspalvelun että positiivisen ja rakentavan sosiaalisen mediassa käyttäytymisen mallikansalaiseksi.

Komisario Koskinen: Rakastettu tamperelainen dekkarikomisario on noussut tähdeksi myös Tampereella kuvatussa tv-sarjassa ja näyttämösovituksissa.

Manse PP: Tampere nousi viime kaudella Suomen puhutuimmaksi pesäpallokaupungiksi, kun Manse PP:n miehet voittivat Suomen mestaruuden ja naiset pronssia.

Nokia-areena: Dynaamisen ja kehittyvän Tampereen symboliksi noussut Euroopan modernein monitoimiareena tuo jo tänä vuonna jääkiekon MM-kisat ja tähtiartisteja.

Luka Nurmi: Tamperelainen 17-vuotias lukiolainen ajoi viime vuonna kaikkien aikojen nuorimpana Ferrari Challenge -sarjaa ja voitti heti maailmanmestaruuden.

Mira Potkonen: Tampereen Voimailuseuran sisukas nyrkkeilijä otteli Tokion olympialaisissa viimeiset ottelunsa ja toi Suomelle jo toisen olympiapronssin urallaan.

Aimo Räsänen: Tampereen teatterien luottonäyttelijä loistaa vuodesta toiseen erilaisissa rooleissa Mielensäpahoittajan pojasta sovinistiseen mediamoguliin ja komisario Palmuun.

Vili Taipale: 14-vuotias tamperelainen nuori yrittäjä kesätyöllisti itsensä perustamalla yhden miehen pyöräkorjaamon ja korjaamalla rikkinäisiä polkupyöriä.

Oma ehdokas: Voit myös nimetä Vuoden Tamperelainen -äänestyksessä oman ehdokkaasi ja äänestää tätä.

ÄÄNESTÄ TÄÄLLÄ