Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronaepidemian huipussa tasaantumista – "Tartuntaluvut eivät edusta enää todellista tautitaakkaa"

Koronaepidemian huipussa on nähtävissä tasaantumista myös Pirkanmaalla. Rajoituksia ryhdytään purkamaan vähitellen. Maskien käyttö on nyt entistäkin tärkeämpää kuin tapahtumia taas ryhdytään järjestämään.

Taysiin on viikon ajan tullut keskimäärin yhdeksän potilasta päivässä, mikä on samaa tasoa kuin kaksi viikkoa aiemmin. Taysin sairaaloissa on kaikkiaan viitisenkymmentä potilasta, joita hoidetaan koronan takia.

Viime viikolla todettiin aiempaa vähemmän koronatartuntoja mutta myös testejä tehtiin Fimlabissa aiempaa vähemmän. Positiivisten osuus testatuissa ei ole kuitenkaan kasvanut, joka toisella Fimlabin laboratorion koronatestissä käyvällä todetaan koronatartunta. Tartuntojen ilmaantuvuus oli Pirkanmaalla viime viikolla 1634 tartuntaa 100 000 asukasta kohden kahden viikon ajalta.

– Tartuntaluvut eivät edusta enää todellista tautitaakkaa. Koronaa kuitenkin testataan edelleen paljon, vaikka kohderyhmä on rajattu muutamiin ryhmiin. Testauskriteerien muutos on hyvä ottaa huomioon lukuja tarkastellessa, sanoo ylilääkäri Jaana Syrjänen tiedotteessa.