Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirkanmaan kirjastoilla on uusi PIKI-verkkokirjasto – visuaalisuutta sekä haku- ja selausmahdollisuuksia on parannettu

Pirkanmaan kirjastojen uusi PIKI-verkkokirjasto on valmistunut ja asiakkaiden käytössä osoitteessa piki.fi. Vanha verkkokirjasto (piki.verkkokirjasto.fi) poistuu käytöstä kevään aikana.

Uudistuksen tavoitteena on ollut tehdä sähköisestä kirjastoasioinnista entistä sujuvampaa. Verkkokirjastossa voi muun muassa hakea aineistoja, tehdä varauksia ja uusia lainoja, maksaa kirjastomaksuja, kysyä neuvoa chatissa sekä päivittää asiakastietoja. Palvelussa on sisäänrakennettuna myös sähköinen kirjastokortti.

Uuteen PIKI-verkkokirjastoon on otettu vaikutteita kirjakaupoista ja e-kirjapalveluista. Etenkin visuaalisuutta sekä haku- ja selausmahdollisuuksia on parannettu.

– Hakutoimintoja kehitettiin, jotta verkkokirjastossa voisi tehdä samaan tapaan herätelöytöjä kuin kirjaston hyllyjen välissä kuljeskellessakin. Lisäksi varausten teko ja suositusten jako sosiaaliseen mediaan toimii aiempaa kätevämmin, uudistusta vetänyt verkkopäällikkö Ismo Raitanen Tampereen kaupunginkirjastosta kertoo tiedotteessa.

Verkkokirjaston mobiilikäyttöön ja saavutettavuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Uudessa verkkokirjastossa on myös aiempaa enemmän englanninkielisiä sisältöjä.

Uutuutena mukaan saatiin myös perhetili, jonka avulla eräpäivien seuraaminen helpottuu. Nyt esimerkiksi molemmat huoltajat voivat liittää lastensa tai puolisot toistensa kirjastokorttien tiedot verkkokirjaston perhetiliin.