Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirkanmaalaismies sai vankeusrangaistuksen harvinaisesta rikoksesta – säilöi ajoneuvon romuja useammalle tontille ilman lupaa, varastoi jätteitä suoraan maahan...

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut maakunnassa asuvan ja liiketoimintaa harrastavan miehen neljän kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen ympäristön turmelemisesta. Ajoneuvoihin liittyvää liiketoimintaa harjoittava mies on käytännössä hylännyt työkiinteistönsä naapurikoneelle huomattavan määrän koneita, laitteita, auton renkaita ja autojen nesteitä. Pelkästään ajoneuvoja naapuritontilla on ollut arviolta sata kappaletta. Mies on lisäksi varastoinut jätteitä suoraan maahan.

Tuomion mukaan mies on myös on rikkonut ympäristönsuojelulaissa säädettyä maaperän pilaamiskieltoa, koska hänen kiinteistöille hylkäämänsä jätteet ovat aiheuttaneet vaaraa ja haittaa terveydelle tai ympäristölle muun muassa maahan koneista valuneen öljyn ja muiden nesteiden perusteella. Lisäksi jätteiden säilyttäminen on aiheuttanut tuomiolauselman mukaan epäsiisteyttä, maiseman rumentumista ja viihtyisyyden vähentymistä sekä maiseman turmeltumista.

Miehen omistuksessa olleita ajoneuvoja on löytynyt myös toisesta kohteesta, jossa ne ovat olleet samalla pihalla olevan yrityksen riesana. Ajoneuvoja on ollut toisessa kohteessa noin neljäkymmentä kappaletta, ja ne ovat osaltaan myös haitanneet piha-alueella olevassa yrityksessä asiointia. Mainitulla yrityksellä ei ole mitään tekemistä tuomion saaneen miehen kanssa, eikä se edusta hänen liiketoimintaansa.

Pirkanmaan käräjäoikeus muunsi miehen saaman vankeusrangaistuksen yhdyskuntapalveluksi.