Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt patistetaan suksille! – Kaupissa opetetaan ensi viikolla lapsia hiihtämään ja opettajia opettamaan hiihtoa

Tampereen Kaupissa järjestetään ensi viikon torstaina ja perjantaina 3.–4. helmikuuta erityisesti alakouluikäisille oppilaille suunnattu lumiliikuntatapahtuma Lasten lumipäivät (LLP).

Tapahtumassa tutustutetaan ja ohjataan lapsia erilaisiin suksitaituruutta vaativiin lumilajeihin, kuten mäkihyppyyn, maastohiihtoon, ampumahiihtoon ja lasketteluun rastipisteillä.

Ohjelma sisältää muun muassa hyppyharjoituksia, telemark-liukuharjoittelua, monipuolista suksitaituruutta ja tarkkuusheittoharjoittelua ampumahiihdon hengessä.

Tapahtumapäivien koululaistapahtumat toteutetaan yhdessä Tampereen yliopiston luokanopettajaopiskelijoiden kanssa.

– Samalla pystymme kouluttamaan tulevia opettajia opettamaan lumilajeja uudella, nykyisille lapsille paremmin soveltuvalla tavalla, kertoo Tampereen tapahtuman järjestäjä Kari Kolppo.

Tampereen koululaistapahtumaan on tulossa 400 ennakkoilmoittautunutta alakoululaista opettajineen.

Tämän lisäksi Kaupissa järjestetään avoin LLP-Iltaperhetapahtuma torstaina 3. helmikuuta kello 17.30–19.30.

Iltarastipisteiden opastajina ja rastipistevastaavina toimivat paikallisten lumilajiseurojen edustajat.

– Seuroissa on paras lajituntemus ja samalla tapahtuma tarjoaa hyvän mahdollisuuden ohjata lapsia uuden harrastuksen pariin, sanoo Kolppo.

Iltatapahtumaan järjestäjä odottaa vähintää 200 osallistujaa.

Kaupin kaltainen vuosittain toistuva elämyksellinen tapahtuma voi jatkossa laajeta myös muualle Pirkanmaalle.

– Tavoitteena on opettaa koulujen omia opettajia rakentamaan rastistoja ja kouluttamaan koululaisia lapsille soveltuvalla tavalla koulujen välittömässä läheisyydessä.

Kaupin pesäpallo- ja hiihtostadionin remontin valmistuminen saattaa mahdollistaa lumikaudella jatkuvasti toimivan ja eritasoisille koululaisille soveltuvan LLP-hiihtorastireitin rakentamisen.