Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miten viestiä kannustavasti arkiliikunnan lisäämisen puolesta? – Hiilijalanjälkilaskurikin auttaa

Kestävämpään arkiliikkumiseen etsitään keinoja uudessa tutkimushankkeessa, jossa hyödynnetään Tampere.Finland-sovelluksesta löytyvää liikkumisen hiilijalanjälkilaskuria.

Tavoitteena on saada selville, voidaanko terveyshyötyjä painottamalla lisätä omalla lihasvoimalla liikkumista.

Keli – Kestävämmän liikkumisen kehittäminen hiilijalanjälkilaskurin avulla -projektissa selvitetään Tampere.Finland-sovelluksen liikkumisen hiilijalanjälkilaskurin avulla, millaisilla viesteillä asukkaita voidaan kannustaa kestävämpään liikkumiseen.

– Innostamme asukkaita liikkumaan kestävämmin ja osallistumaan kaupungin hiilineutraaliustavoitteen toteutukseen, kehityspäällikkö Laura Inha Tampereen kaupungilta kertoo tiedotteessa.

Hankkeessa selvitetään, voidaanko liikunnan terveysvaikutuksiin vetoamalla ja tarjoamalla tietoa kevyen liikenteen terveyshyödyistä itselle tai muille motivoida ihmisiä valitsemaan autoilun sijaan aktiivisempia liikuntamuotoja, kuten kävely ja pyöräily.

– Tutkimuksessa hyödynnetään liikkumisen hiilijalanjälkilaskuria sekä koeasetelmaa, jossa osa hiilijalanjälkilaskurin käyttäjistä arvotaan ryhmään, jolle tarjotaan tietoa arkiliikunnan terveysvaikutuksista, apulaisprofessori Lassi Ahlvik Helsingin yliopistosta ja erikoistutkija Anna Sahari Valtion taloudellisesta tutkimuskeskuksesta sanovat.

Liikkumisen hiilijalanjälkilaskuri julkaistiin viime kesänä ja sillä on ollut reilu tuhat käyttäjää kuukausittain. Käyttäjä saa laskurin avulla tietoa omasta liikkumisestaan ja sen ilmastovaikutuksista sekä voi ansaita etuja.

– Toivomme, että mahdollisimman moni tamperelainen ottaisi laskurin käyttöön ja auttaisi meitä saamaan arvokasta tilastollista dataa paitsi tätä tutkimusta, myös liikennesuunnittelua ja viihtyisämmän kaupungin kehittämistä varten, projektipäällikkö Anna Vilhula Tampereen kaupungilta toteaa.