Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tohlopin uuteen studioon ladataan paljon odotuksia – kansainvälisten elokuvatuotantojen uskotaan auttavan myös muita yrityksiä: "On helpompi mennä maailmalle kun Tampere tunnetaan"

Talous: Uuteen studioon haalitaan kansainvälisiä elokuva- ja sarjatuotantoja.

Tampere aikoo olla tulevaisuudessa yhä vahvempi av-tuotantojen kaupunki. Tampereen kaupunki, Yleisradio, Akun Tehdas ja kiinteistöyhtiö SBB Norden solmivat torstaina aiesopimuksen uuden studion suunnittelusta ja rakentamisesta Tohloppiin.

Uuden yhteistyökuvion myötä Akun Tehdas muuttaa Mediapolikseen.

– Tohloppi on meille tuttu ympäristö, olemme siellä vuosikausia touhunneet, Aku Syrjä sanoo.

Akun Tehtaan nykyiset tilat ovat jääneet pieniksi ja jo pari vuotta on etsitty uutta paikkaa. Yritys on operoinut jo aiemmin Mediapoliksen studiotilaa ja nähnyt tilauskirjojen täyttyvän.

– Aika isolle määrälle tuotantoja on joutunut sanomaan, että ei ole tilaa, Syrjä kertoo.

Syrjä iloitsee siitä, että Mediapolikseen saadaan lisää arsenaalia.

Aika isolle määrälle tuotantoja on joutunut sanomaan, että ei ole tilaa.

Aku Syrjä

– Ensin seiniä ja sitten toimintaympäristö sellaiseksi, että toteutuu yhden luukun periaate. Olemme nähneet tapahtumapuolella kehityksen, jossa asiakkaat haluavat yhdeltä toimijalta, Syrjä sanoo.

– Nyt saadaan uudet, tähän päivään paremmin istuvat tilat, Syrjä iloitsee.

Uuteen studioon on tulossa runsaasti tuotantoja. Tulevista tuotannoista on käyty neuvotteluja lukuisten tuotantoyhtiöiden kanssa, ja niitä ovat tuomassa muun muassa Warner Bros. International Television Production Finland, BBC Studios, XYZ Films, Fire Monkey Productions, Film Service Finland, Yellow Film & TV, Take Two Studios ja It’s Alive Films.

Tampereen kaupunki puolestaan tähtää siihen, että se tunnettaisiin yhä enemmän niin sanottuna elokuvakaupunkina.

– Haluamme olla av-tuotantojen ja elokuvakaupunki. Tämä tukee alan kehittymistä, sanoo pormestari Anna-Kaisa Ikonen (kok.).

– Tänään solmittu esisopimus nostaa Tamperetta maailmankartalle.

Hän toivoo uusien tilojen ja tuotantojen tuovan työpaikkoja alueelle, mutta myös mahdollisuuksia muille tamperelaisyrityksille.

– On helpompi mennä maailmalle kun Tampere tunnetaan.

Sopimuksessa ei kuitenkaan ole kyse pelkästään tiloista. Film Tampereen ohjelmajohtaja Ilkka Rahkonen kertoo, että Tampereella halutaan kehittää ”ekosysteemiä ja toimintatapoja”. Tämä sisältää ”huippuluokan infran” lisäksi myös muun muassa osaamisen kehittämistä. Tässä tehdään yhteistyötä Tampereen yliopiston, Tampereen ammattikorkeakoulun ja Tampereen seudun ammattiopisto Tredun kanssa. Rahkonen kehuu sitä, kuinka nopealla aikataululla tarpeeseen on pystytty vastaamaan.

– Näytämme esimerkkiä liike-elämän ja koulutuksen välillä.

Lisäksi ratkotaan rahoituskysymyksiä eli etsitään parasta tapaa yhdistää sekä yksityisten investoijien rahoitus että julkinen tuki Tampereella tehtävien av-tuotantojen taakse. Valmistelussa on muun muassa alueellinen rahasto, joka investoi Tampereen seudulla tehtäviin tuotantoihin.