Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viime kesän superhitti palaa! – Kesäkeidas laajenee 2022: isompi alue ja enemmän ravintoloita

Tampereen Keskustorille tulee tänäkin vuonna ravintola- ja aktiviteettialue Kesäkeidas. Tampereen kaupunki tekee myös kesäkatukokeilut jo viime suvena niin sanottuna hidaskatuna olleen Aleksis Kiven kadun lisäksi kahteen muuhun paikkaan.

Kesäkeidas avautuu tänä vuonna jo 11. toukokuuta eli kaksi päivää ennen jääkiekon MM-kisojen käynnistymistä Tampereella. Kesäkeitaasta tuleekin tänä kesänä ”suurtapahtumien näyttämö ja osaohjelmiston paikka”, kuten Tampereen kaupungin tapahtumapäällikkö Saara Saarteinen esitteli asiaa paikallisille ravintolatoimijoille järjestetyssä Teams-infotilaisuudessa keskiviikkona.

Keidas on vuonna 2022 viime vuotta laajemmalla alueella, sillä Tampereen Teatterin ja Raatihuoneen välisen alueen lisäksi se levittäytyy Molinin tontille, joka on kaupungin virastotalon ja Vanhan kirkon välissä.

Vuonna 2021 Kesäkeitaalla oli 8 ravintolapistettä ja parhaimmillaan 350 asiakaspaikkaa. Tulevaksi kesäksi keitaalle valitaan 11 ravintolaa ja asiakaspaikkoja on 500.

Tänä vuonna 14. elokuuta saakka käytössä oleva Kesäkeidas on auki joka päivä vähintään kello 11-19. Maanantaista torstaihin sekä sunnuntaisin on liukuma-aikaa kello 22 asti ja perjantaisin sekä lauantaisin ehkä jopa kello 24 asti, Saarteinen kertoo kaupungin haluavan vielä kuulla keidaspaikasta kiinnostuneiden toimijoiden mielipiteen pitemmästä aukiolosta.

– Haluamme myös kuulla, onko ravintolatoimijoilla kiinnostusta aamiaistarjonnalle. Mikäli riittävän moni osoittaa kiinnostuksen, on Kesäkeidas mahdollista avata jo kello 9, tapahtumapäällikkö sanoo.

Kesäkatupilotit sijoittuvat Aleksis Kiven kadulle Hämeenkadulta Laukontorille, Kuninkaankadulle Hämeenkadulta Satakunnankadulle ja Tuomiokirkonkadulle Sorin aukiolta Kyttälänkadulle.

– Tavoitteena on saada keskustaan lisää toimintaa ja kannustaa ihmisvirtoja kulkemaan keskustassa kohteesta toiseen. Kokeiluissa testataan uusia toimintoja, kadun käyttötapoja ja somisteita ennen pysyviä ratkaisuja, Viiden tähden keskusta -kehitysohjelman hankekehityspäällikkö Mikko Siitonen valottaa.

Kuninkaankadulla on jo pientä torimyyntitoimintaa ja kadulle saattaa tulla lisää myyntikojuja. Tuomiokirkonkadusta tulee jääkiekon MM-kisojen kisakatu. Kesäkatujen tarkemmat sisällöt selviävät myöhemmin.

– Näillä näkymin Aleksis Kiven katu ja Kuninkaankatu tehdään samalla aikataululla kuin Kesäkeidas. Tuomiokirkonkatu on ehkä kesäkatu vain MM-kisojen ajan. Aikataulut täsmentyvät kevättalven aikana, Siitonen kertoo.