Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirkanmaan kansalaisopistot palaavat lähiopetukseen – opistot varautuvat myös muutoksiin

Pirkanmaan isot kansalaisopistot palaavat lähiopetukseen 1. helmikuuta alkaen. Lukukausi jatkuu tuolloin lähiopetuksena Tampereen seudun työväenopistossa, Ahjolan kansalaisopistossa, Pirkan opistossa ja Valkeakoski-opistossa.

Opistojen ylläpitäjien ja jäsenkuntien päätös perustuu Pirkanmaan pandemiatilanteeseen ja pandemiaohjausryhmän linjaukseen sekä opetus- ja kulttuuriministeriön suositukseen. OKM:n suositus etäopetuksesta päättyy 31. tammikuuta.

Päätöksen mukaan kansalaisopisto-opetus ja taiteen perusopetus voivat siirtyä lähiopetukseen vähitellen helmikuun alsuta alkaen. Sisätiloja käyttävät liikunnan ja hyvinvoinnin aineryhmät voivat aloittaa lähiopetuksessa 5. helmikuuta huomioiden tilojen sulkutilanteen. AVIn liikuntatilojen sulku Pirkanmaalla on voimassa tämänhetkisen tiedon mukaan 4. helmikuuta saakka.

Opistoissa palataan lähiopetukseen terveysturvallisuus edellä joustavasti, eli kansalaisopistot järjestävät lähiopetusryhmät huomioiden tilat, toiminnan luonteen ja riittävän väljyyden turvavälien varmistamiseksi.

Opetuksessa täytyy käyttää kasvomaskia ja huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Opistot tarjoavat mahdollisuuden käsienpesuun, käsidesinfiointiaineen käyttämiseen ja yhteiskäytössä olevien välineiden desinfiointiin puhdistuspyyhkeillä.

Opetukseen voi osallistua vain terveenä ja oireettomana.

Lähiopetukseen palaaminen on mahdollista toistaiseksi. Opistot varautuvat siihen, että opetusjärjestelyt voivat muuttua, jos pandemiatilanne myöhemmin jälleen vaikeutuu.