Pirkanmaan väkiluku kasvoi viime vuonna 4700 hengellä – maakunta oli suurvoittaja monilla muuttovoittomittareilla

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Suomen väkiluku oli joulukuun lopussa 5 549 599. Maamme väkiluku kasvoi vuoden 2021 aikana 15 806 hengellä. Syy väestönlisäykseen oli muuttovoitto ulkomailta: maahanmuuttoja oli 22 305 enemmän kuin maastamuuttoja. Syntyneitä oli 7 760 vähemmän kuin kuolleita.

Maakunnittaisten ennakkotietojen mukaan väkiluku kasvoi vuonna 2021 Uudellamaalla, Pirkanmaalla, Varsinais-Suomessa, Pohjois-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla, Ahvenanmaalla, Pohjois-Savossa ja Keski-Suomessa.

Väkiluku kasvoi määrällisesti eniten Uudellamaalla, jossa väestö kasvoi 12 734 hengellä. Seuraavaksi eniten väkiluku kasvoi Pirkanmaalla, 4 717 hengellä. Väkilukuun suhteutettuna väestönkasvu oli suurinta Pirkanmaalla, 9,0 promillea, ja Uudellamaalla, 7,4 promillea.

Kuntien välisestä ja kansainvälisestä nettomuutosta eli kokonaisnettomuutosta eniten muuttovoittoa saivat Uusimaa, 7 507 henkeä, ja Pirkanmaa, 5 011 henkeä. Suhteellisesti eniten muuttovoittoa kokonaisnettomuuton mukaan saivat Pirkanmaa, 9,6 promillea, sekä Varsinais-Suomi, 6,2 promillea.

Maakuntien välisessä muutossa muuttovoittoa saivat Pirkanmaa, Varsinais-Suomi, Pohjois-Savo, Pohjois-Pohjanmaa, Lappi, Kanta-Häme ja Keski-Suomi. Määrällisesti eniten maakuntien välisen muuton voittoa oli Pirkanmaalla, 3 378 henkeä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut