Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pirkanmaan väkiluku kasvoi viime vuonna 4700 hengellä – maakunta oli suurvoittaja monilla muuttovoittomittareilla

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Suomen väkiluku oli joulukuun lopussa 5 549 599. Maamme väkiluku kasvoi vuoden 2021 aikana 15 806 hengellä. Syy väestönlisäykseen oli muuttovoitto ulkomailta: maahanmuuttoja oli 22 305 enemmän kuin maastamuuttoja. Syntyneitä oli 7 760 vähemmän kuin kuolleita.

Maakunnittaisten ennakkotietojen mukaan väkiluku kasvoi vuonna 2021 Uudellamaalla, Pirkanmaalla, Varsinais-Suomessa, Pohjois-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla, Ahvenanmaalla, Pohjois-Savossa ja Keski-Suomessa.

Väkiluku kasvoi määrällisesti eniten Uudellamaalla, jossa väestö kasvoi 12 734 hengellä. Seuraavaksi eniten väkiluku kasvoi Pirkanmaalla, 4 717 hengellä. Väkilukuun suhteutettuna väestönkasvu oli suurinta Pirkanmaalla, 9,0 promillea, ja Uudellamaalla, 7,4 promillea.

Kuntien välisestä ja kansainvälisestä nettomuutosta eli kokonaisnettomuutosta eniten muuttovoittoa saivat Uusimaa, 7 507 henkeä, ja Pirkanmaa, 5 011 henkeä. Suhteellisesti eniten muuttovoittoa kokonaisnettomuuton mukaan saivat Pirkanmaa, 9,6 promillea, sekä Varsinais-Suomi, 6,2 promillea.

Maakuntien välisessä muutossa muuttovoittoa saivat Pirkanmaa, Varsinais-Suomi, Pohjois-Savo, Pohjois-Pohjanmaa, Lappi, Kanta-Häme ja Keski-Suomi. Määrällisesti eniten maakuntien välisen muuton voittoa oli Pirkanmaalla, 3 378 henkeä.