Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere myy Coxan osakkeet

Tampereen kaupunki aikoo myydä Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymälle Coxa Oy:n osakkeet ja luopua yhtiön 10,1 prosentin omistuksestaan. Asiasta päätti Tampereen kaupunginhallituksen konsernijaosto. Osakekaupan arvo on noin 3,5 miljoonaa euroa.

Osakekauppa on tarkoitus toteuttaa kevään 2022 aikana. Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän hallituksessa asia on käsittelyssä 31. tammikuuta. Kaupan toteutuessa hyvinvointikuntayhtymän omistusosuus olisi toiseksi suurin Pirkanmaan sairaanhoitopiirin jälkeen.

Coxa Oy on julkisomisteinen osakeyhtiö, joka tuottaa tekonivelleikkauksia. Pääosin yhtiötä omistavat erikoissairaanhoitoa järjestävät kuntayhtymät. Kuntayhtymät käyttävät Coxaa palveluntuottajana, omaa tuotantoa täydentävänä ja varmistavana voimavarana.

Tampereen kaupunki ja Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä olivat aikanaan Coxan perustajaosakkaita. Osana sote-uudistuksen valmistelua Tampere on halunnut luopua tekonivelsairaalan omistuksesta. Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisvastuu siirtyy kaupungilta Pirkanmaan hyvinvointialueelle vuoden 2023 alusta alkaen.