Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katusuunnitelmia julki – Näin syntyy Baanaa Hervannasta Viinikkaan ja Kalevaan

Tampereella on nähtävillä katusuunnitelmia Hervannan ja Kalevan Baanojen jatkamisesta.

Hervannan Baanan ja Kalevan Baanan katusuunnitelmia on nähtävillä 7. helmikuuta saakka kaupungin verkkosivuilla.

Hervannan Baana on Viinikasta Hervantaan johtava laadukas pyöräväylä, jota rakennetaan vaiheittain. Baanasta ovat jo valmistuneet osuudet Viinikassa ja Muotialassa sekä yhteys Hervannasta Suutalanraitille. Tänä vuonna valmistuvat katuosuudet Hallilantieltä Korkinmäenkadun kautta Suutalanraitille. Hervannan Baanaan on saatu tukea Traficomilta.

Hervannan Baanasta ovat nyt nähtävillä suunnitelma, joka koskee Nekalantien osuutta Kuokkamaantieltä Rantavainiolle saakka. Nekalantien eteläreunaan rakennetaan eroteltu jalkakäytävä ja kaksisuuntainen pyörätie. Väylän kokonaisleveys olisi 5,80 metriä, joten nykyistä 3 metrin levyistä väylää levennetään. Kulkumuodot erotellaan 0,28 metrin levyisellä betonikivikaistalla. Nekalantien varren puustoa pyritään säilyttämään mahdollisimman paljon.

Nekalantiellä Hervannan Baana ei ulotu Rantavainiolle, mutta Nekalantien eteläreunan väylää ehdotetaan jatkettavaksi vastaavana eroteltuna laadukkaana kävely- ja pyöräväylänä Hallilantielle saakka, ja tästä osuudesta on myös suunnitelmaehdotus nähtävänä. Väylä on osa pyöräliikenteen seudullista pääreittiä Kaukajärveltä Tampereen keskustaan. Nykyistä väylää levitetään ajoradan suuntaan ja pyörätien ja ajoradan väliin on suunniteltu katupuuistutuksia.

Kalevan Baana yhdistää Hervannan ja Kalevan aluekeskukset. Hervannan Baana vaihtuu Kalevan Baanaksi Hallilantiellä Muotialassa ja jatkuu Hervannan valtaväylän vartta Kalevaa kohti.

Kalevan Baanasta ovat nähtävillä Hallilantiestä Vihiojanpuistosta Nekalantielle ulottuvan osuuden ja siitä Vuohenpellon kautta Vuohenojalle ulottuvan osuuden katusuunnitelmat.

Hallilantien länsireunan yhdistetty kävely- ja pyörätie levennetään erotelluksi jalkakäytäväksi ja kaksisuuntaiseksi pyörätieksi kaventamalla ajorataa. Hallilantien itäreunan yhdistetty jalkakäytävä ja pyörätie säilyy pääosin ennallaan.

Vuohenpellon yhdistetty kävely- ja pyörätiekin parannetaan erotelluksi jalkakäytäväksi ja kaksisuuntaiseksi pyörätieksi. Vuohensillankadun kohdalle on esitetty pyöräilijän ylityspaikka, jossa Vuohensillankadun suuntainen liikenne on väistämisvelvollinen Vuohenpellon jalankulkijoihin ja pyöräilijöihin nähden.

Nekalantien ja Hervannan valtaväylän rampille on suunniteltu lisäkaista liikenteen sujuvoittamiseksi ja moottoriajoneuvoliikenteen ruuhkien vähentämiseksi. Näin saadaan omat kaistat suoraan meneville ja kääntyville ajoneuvoille.