Kahden miehen nujakka päättyi hengenvaaralliseen puukotukseen Tampereella – syyttäjä vaatii puukottajalle yli neljän vuoden mittaista vankeusrangaistusta

Kahden miehen välinen riita kärjistyi Tampereella lokakuussa 2021 siihen pisteeseen, että toinen sai lopulta puukosta kaulaansa. Myös puukotettu on kokonaisuudessa syytettynä: häntä epäillään ryöstön yrityksestä, joka kohdistui tilanteessa puukottajaan.

Uhri oli ensin sumuttanut puukottajaa sumuttimella ja yrittänyt viedä tältä rahaa. Uhrin mukaan kyseessä oli hiuslakka, syyttäjän mukaan kaasusumutin. Tämän jälkeen uhri oli saanut puukosta viillon kaulaansa. Kaulan keskilinjaan oli aiheutunut 12 senttimetriä pitkä haava, joka ulottui syvyydeltään uloimman lihaskerroksen pintaan. Tästä johtuen kaulalaskimosta oli alkanut tulla verta. Vammat olivat potentiaalisesti hengenvaarallisia ja ne vaativat sairaalahoitoa.

Uhri oli paennut paikalta verta vuotaen, mutta hänelle oli hälytetty nopeasti apua. Uhri on kertonut vielä lyönnin jälkeen sumuttaneensa hiuslakkaa lyöjän kasvoille. Lyöjä on esitutkinnassa kertonut huitoneensa uhria itsepuolustustarkoituksessa.

Aluesyyttäjä Emma-Ilona Muraja vaatii lyöjälle yli neljän vuoden mittaista ehdotonta vankeusrangaistusta. Rangaistuksen pituuteen vaikuttaa ehdonalaisen tuomion jäännösrangaistus: lyöjä on syyllistynyt uuteen rikokseen käytännössä heti kun on saanut edellisen tuomionsa. Ryöstöä yrittäneelle miehelle aluesyyttäjä vaatii ehdollista vankeusrangaistusta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut