Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt päättäjille räjähti musiikkiala – "Ravintolatoimintaa tulee voida jatkaa vähintään kello 23 asti, helmikuun puoleen väliin mennessä rajoituksista on luovuttava kokonaan"

Suomalaiset musiikkialan järjestöt esittävät tänään tiistaina maan päättäjille toimenpidevaatimuksia, joista ensimmäisenä on musiikkitapahtumien rajoitusten välitön purkaminen.

– Musiikkitapahtumien rajoituksia on alettava purkaa välittömästi: asteittain ensin kaikenlaiset tapahtumatilat, joissa on mahdollista järjestää istumapaikat ja toimia terveysturvallisesti. Tällöin myös ravintolatoimintaa tulee voida jatkaa vähintään kello 23 asti. Helmikuun puoleen väliin mennessä rajoituksista on luovuttava kokonaan, järjestöt kirjoittavat.

– Jos rajoituksia tarvitaan uudelleen, niiden tulee olla tiukasti välttämättömyysperiaatteeseen perustuvia, ne jatkavat.

Ala vaatii myös, että tukia tulee jatkaa niin kauan kuin rajoitusten vaikutukset jatkuvat. Tukimekanismeja valmisteltaessa on hyödynnettävä alan omaa asiantuntemusta.

Kirjelmän ovat allekirjoittaneet Music Finland, LiveFIN, Teosto, Gramex, Muusikkojen Liitto, Suomen Musiikkikustantajat, Suomen Musiikintekijät, Suomen Säveltäjät, Musiikkituottajat – IFPI Finland, IndieCo, Musiikin edistämissäätiö MES, Music Managers Forum Finland, SOA – Suomen ohjelmatoimistot ja agentit, Suomen musiikkineuvosto ja Suomen Jazzliitto.